مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

448
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه نانوحامل های بیوپلیمری کیتوزان/صمغ عربی با روش کوآسرواسیون؛ ارزیابی خصوصیات فیزیکی، ریزساختاری/ملکولی و بررسی اثر آن ها بر بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris)

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 214

چکیده

 مطالعه حاضر با هدف تولید نانوحامل های ترکیبی از کیتوزان و صمغ عربی حاوی روغن ماهی کیلکا و ارزیابی خصوصیات فیزیکی و ریزساختاری/ملکولی؛ و همچنین بررسی پایداری اکسایشی آنها انجام گرفت. بدین منظور نانوحامل های روغن ماهی (به شکل خالص و نانوامولسیون شده) با نسبت 4: 1 هسته: دیواره؛ و با استفاده از نسبت های مختلف کیتوزان/صمغ عربی (1: 1؛ 1: 2؛ 2: 1) و مالتودکسترین (MD) به عنوان پرکننده به روش کواسرواسیون تولید شدند. ویژگی های مختلف نانوحامل های تولید شده شامل اندازه ذرات امولسیون؛ کارایی ریزپوشانی, رهایش, XRD و FTIR نانوحامل های تولیدی و همچنین شاخص های پایداری اکسیداتیو PV و TBA مورد ارزیابی قرار گرفتند. طبق نتایج, کمترین مقدار اندازه ذرات و بیشترین میزان کارایی ریزپوشانی در تیمار ترکیبی کیتوزان و صمغ عربی با نسبت 1: 1 مشاهده گردید. تفاوت معنی داری از نظر مقدار رهایش بین تیمارها مشاهد نشد و در همه تیمارها الگوی رهایش روند مشابهی نشان داد. نتایج حاصل از FTIR و XRD حضور و ریزپوشانی مطلوب روغن ماهی در نانوحامل های بیوپلیمری را تایید کرد. نتایج حاصل از نگهداری پودر ها طی 28 روز در دمای 35 درجه؛ نشان دهنده افزایش معنی دار مقادیر شاخص-های PV و TBA بود؛ میزان PV و TBA در تیمار شاهد در روز 28 نگهداری به طور قابل توجهی بیشتر از روز صفر بود که در این رابطه مشاهدات نشان داد پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا در نانوحامل های کیتوزان/صمغ عربی به طور قابل ملاحظه ای در مقایسه یا تیمار شاهد افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، سیدابراهیم، مطلبی، عباسعلی، جعفری، سیدمهدی، و شاه محمدی، حمیدرضا. (1398). تهیه نانوحامل های بیوپلیمری کیتوزان/صمغ عربی با روش کوآسرواسیون؛ ارزیابی خصوصیات فیزیکی, ریزساختاری/ملکولی و بررسی اثر آن ها بر بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris). علوم و صنایع غذایی ایران، 16(89 )، 199-214. SID. https://sid.ir/paper/72289/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی سیدابراهیم، مطلبی عباسعلی، جعفری سیدمهدی، شاه محمدی حمیدرضا. تهیه نانوحامل های بیوپلیمری کیتوزان/صمغ عربی با روش کوآسرواسیون؛ ارزیابی خصوصیات فیزیکی, ریزساختاری/ملکولی و بررسی اثر آن ها بر بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(89 ):199-214. Available from: https://sid.ir/paper/72289/fa

    IEEE: کپی

    سیدابراهیم مرادی، عباسعلی مطلبی، سیدمهدی جعفری، و حمیدرضا شاه محمدی، “تهیه نانوحامل های بیوپلیمری کیتوزان/صمغ عربی با روش کوآسرواسیون؛ ارزیابی خصوصیات فیزیکی, ریزساختاری/ملکولی و بررسی اثر آن ها بر بهبود پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا (Clupeonella cultiventris)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 89 ، pp. 199–214، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72289/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button