مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 91

چکیده

 سابقه و هدف: نظر به تولید و مصرف روز افزون قارچهای خوراکی پرورشی در ایران به دلیل ارزشهای تغذیه ای, داروئی و اقتصادی و با توجه به خصوصیات فیزیولوژی انواع قارچها, در جذب فلزات سنگین از اکوسیستم, تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای تکمه ای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران در سال 1386 انجام شد.مواد و روشها: تحقیق به روش توصیفی و بر روی 8 نمونه از قارچهای شاخص از نظر تجاری انجام و پس از بدست آوردن شرایط بهینه جهت خشک کردن قارچها, عناصر سرب و کادمیوم با بهره گیری از دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی تعیین گردید.یافته ها: سطح غلظت سرب در شش مورد از قارچهای خوراکی پرورشی از نوع تکمه ای مورد مطالعه در حد استاندارد اتحادیه اروپاEU466/2001) ) و در دو نوع قارچ تکمه ای به ترتیب با 0.014±5.35 میلی گرم در کیلوگرم و 0.014±3.71 میلی گرم در کیلوگرم بیش از حد استاندارد فوق الذکر بوده و همچنین میزان کادمیوم اندازه گیری شده در تمام قارچهای تکمه ای خوراکی پرورشی مورد آزمایش پائین تر از حد مجاز استاندارد اتحادیه اروپا تعیین گردید.نمونه قارچهای مورد آنالیز از نظر میزان کادمیوم در حد قابل قبول استاندارد اتحادیه اروپا (EU466/2001) قرار داشتند.نتیجه گیری: با توجه به اینکه نمونه های حاوی مقادیر بالاتر از حد مجاز سرب, 25 درصد کل نمونه ها را شامل می شوند و با توجه به مصرف روز افزون قارچهای خوراکی پرورشی در ایران دقت بیشتری در مورد شرایط و محیط پرورشی قارچها لازم می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عنبری، محمدعلی، فتح اردوبادی، فرحناز، کمیلی فنود، رزیتا، کمالی، زینت، صلصالی، مریم، و شفیقی، سیدعلی. (1390). بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(30 (ویژه نامه))، 85-91. SID. https://sid.ir/paper/72312/fa

    Vancouver: کپی

    عنبری محمدعلی، فتح اردوبادی فرحناز، کمیلی فنود رزیتا، کمالی زینت، صلصالی مریم، شفیقی سیدعلی. بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(30 (ویژه نامه)):85-91. Available from: https://sid.ir/paper/72312/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی عنبری، فرحناز فتح اردوبادی، رزیتا کمیلی فنود، زینت کمالی، مریم صلصالی، و سیدعلی شفیقی، “بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 30 (ویژه نامه)، pp. 85–91، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button