مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

568
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

470
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری فلزات سرب، کادمیوم، آهن و روی در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 102

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه مصرف فرآورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس افزایش یافته است, مطالعات نشان داده است که فرآورده های گوشتی می توانند حاوی فلزات سنگین مثل سرب و کادمیوم باشند. بنابراین اندازه گیری فلزات سنگین در سوسیس و کالباس امری ضروری می باشد. هدف این مطالعه اندازه گیری فلزات سمی سرب و کادمیوم و همچنین دو عنصر ضروری روی و آهن در سوسیس و کالباس عرضه شده در سطح شهر تهران بود. مواد و روشها: 3 نوع سوسیس (آلمانی, کوکتل و هات داگ) و 3 نوع کالباس (لیونر یا مارتادلا, خشک و ژامبون) از 12 برند مختلف عرضه شده در فروشگاه های زنجیره ای و برخی سوپرمارکت ها در 10 منطقه از شهر تهران برای اندازه گیری سرب, کادمیوم, آهن و روی مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونه ها به روش هضم مرطوب آماده سازی و توسط دستگاه جذب اتمی شعله (آهن, روی) و کوره گرافیتی (کادمیوم, سرب) مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: مقدار میانگین کل سرب و کادمیوم در فرآورده های گوشتی مورد آزمایش به ترتیب 93/9 ± 78/48 و 44/32 ± 6/5 میکروگرم بر کیلوگرم (ppb) بود. مقدار سرب در سوسیس آلمانی به طور معنی داری از سایر فرآورده ها بیشتر بود. مقدار میانگین کل آهن و روی نیز به ترتیب 06/4 ± 10/18 و 01/4 ± 65/14 میلی گرم بر کیلوگرم (ppm) بود. مقدار روی در کالباس خشک و ژامبون بطور معنی داری از سایر فرآورده ها بیشتر بود. نتیجه گیری: مقدار سرب و کادمیوم در تمام فرآورده های مورد آزمایش از حد مجاز تعیین شده توسط کدکس کمتر بودند. با توجه به مقدار مصرف فرآورده های گوشتی در شهر تهران (7/27 گرم در روز), مقدار دریافت سرب و کادمیوم از طریق مصرف این فرآورده ها به ترتیب, 24/9 و 05/1 میکروگرم در هفته محاسبه شد, که بسیار کمتر از میزان PTWI توصیه شده توسط JECFA می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی، عبدالصمد، ذبیح زاده، مریم، حسینی، سیدهدایت، و فردوسی، روح اله. (1397). اندازه گیری فلزات سرب, کادمیوم, آهن و روی در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(3 )، 93-102. SID. https://sid.ir/paper/121217/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی عبدالصمد، ذبیح زاده مریم، حسینی سیدهدایت، فردوسی روح اله. اندازه گیری فلزات سرب, کادمیوم, آهن و روی در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(3 ):93-102. Available from: https://sid.ir/paper/121217/fa

    IEEE: کپی

    عبدالصمد عابدی، مریم ذبیح زاده، سیدهدایت حسینی، و روح اله فردوسی، “اندازه گیری فلزات سرب, کادمیوم, آهن و روی در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شهر تهران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 3 ، pp. 93–102، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121217/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا