Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,876
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

850
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ضریب اصطکاک و سرعت حد گل زعفران و اجزای آن

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 131

چکیده

 اطلاع از مقادیر سرعت حد و ضریب اصطکاک برای طراحی تجهیزات حمل و نقل و جداسازی ضروری است. مقادیر سرعت حد در طراحی نقاله های پنوماتیک, خشک کنهای بستر سیال و تجهیزات تمیز کننده نیز کاربرد دارد. در این تحقیق سرعت حد و ضریب اصطکاک استاتیکی گل زعفران و اجزای آن (گلبرگ, پرچم, ساقه و کلاله) به عنوان تابعی از محتوای رطوبت اندازه گیری شدند. آزمایش ها روی نمونه های جمع آوری شده از مزارع شهرستان کاشمر انجام شدند. داده ها با استفاده از آزمایش های فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی تحلیل شدند. نتایج نشان داد که مقادیر سرعت حد گل, کلاله, پرچم, گلبرگ و ساقه زعفران در سطوح رطوبتی برداشت تا 40% (پایه تر) در محدوده 1.03 تا 5.13 متر بر ثانیه قرار دارد. با کاهش رطوبت از سطح برداشت تا 40% (پایه تر) مقادیر سرعت حد گل و ساقه به طور معنی داری کاهش می یابند؛ اما کاهش مقادیر سرعت حد کلاله, گلبرگ و پرچم معنی دار نیست. سرعت حد گلبرگ در تمام سطوح رطوبتی کمترین مقدار بود. مقادیر ضریب اصطکاک گل زعفران و اجزای آن روی تمام سطوح اصطکاکی در محدوده 0.52 تا 1.1 بود. به غیر از ساقه مقادیر ضریب اصطکاک بقیه اجزا روی سطح پلی اتیلن حداکثر بود. مقادیر ضریب اصطکاک روی سطح آهن گالوانیزه برای تمام اجزا حداقل بود. با کاهش محتوای رطوبت از سطح برداشت تا سطح 40% (پایه تر) مقادیر ضریب اصطکاک تمام اجزا به طور معنی داری افزایش می یابد. ضریب اصطکاک کلاله و گل روی کلیه سطوح اصطکاکی به ترتیب حداکثر و حداقل بود. به طور کلی, در رطوبت برداشت امکان جدا کردن گل, گلبرگ, پرچم, کلاله و ساقه از یکدیگر با تغییر سرعت جریان هوا وجود دارد. همچنین امکان جدا کردن گلبرگ از سایر اجزا در سطوح رطوبتی 70 و 40% (پایه تر) با استفاده از ستون هوا وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واله قوژدی، هادی، حسن بیگی بیدگلی، سیدرضا، سعیدی راد، محمدحسین، و کیانمهر، محمدحسین. (1389). تعیین ضریب اصطکاک و سرعت حد گل زعفران و اجزای آن. علوم و صنایع غذایی ایران، 7(2)، 123-131. SID. https://sid.ir/paper/72378/fa

    Vancouver: کپی

    واله قوژدی هادی، حسن بیگی بیدگلی سیدرضا، سعیدی راد محمدحسین، کیانمهر محمدحسین. تعیین ضریب اصطکاک و سرعت حد گل زعفران و اجزای آن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛7(2):123-131. Available from: https://sid.ir/paper/72378/fa

    IEEE: کپی

    هادی واله قوژدی، سیدرضا حسن بیگی بیدگلی، محمدحسین سعیدی راد، و محمدحسین کیانمهر، “تعیین ضریب اصطکاک و سرعت حد گل زعفران و اجزای آن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 2، pp. 123–131، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72378/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا