مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

787
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات بهداشتی مونولورین در لورک (غذای سنتی حاصل از آب پنیر)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 99

چکیده

 فرآورده های غذایی جدید مشتق از فرآورده های جانبی محصولات کارخانه های فرآورده های شیر در صنایع غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در همین راستا لورک یک فرآورده حاصل از آب پنیر است که در برخی مناطق ایران از جمله کردستان و آذربایجان تولید می شود. این فرآورده به دلیل داشتن مقادیر بالایی از ترکیبات مغذی و شرایط تولید, بسیار مستعد آلودگی با میکروارگانیسم های بیماریزا و عامل فساد است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ممانعت کنندگی مونولورین علیه باکتری های پاتوژن غذازاد استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز در لورک بود. در ابتدا لورک از فرآیند حرارتی آب پنیر با 6.7 - 6.5 pH در دمای 95 سانتیگراد تهیه شد, سپس باکتری های پاتوژن (هر کدام به میزان CFU/g 1.5´106) به آن تلقیح و همزمان مونولورین به آن نیز اضافه شد. این فرآورده به مدت سه هفته در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شد. اثرات ضد میکروبی مونولورین علیه باکتری های پاتوژن مذکور در روزهای صفر, 3, 7, 14 و 21 با استفاده از محیط های کشت اختصاصی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که مونولورین مانع از رشد لیستریا مونوستیوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس شده و اثر ممانعت کنندگی آن بر روی این دو باکتری در مقایسه با گروه کنترل کاملا معنی دار (P<0.05) می باشد. بر اساس یافته های این مطالعه بیشترین اثر ضد میکروبی مونولورین علیه استاقیلوکوکوس اروئوس بود, به گونه ای که در روزهای 14 و 21 در تیمارهای حاوی غلظت های 10000 و  ppm 20000مونولورین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس جدا نشد. تاثیر فاکتور زمان نیز بر توان ضد میکروبی مونولورین علیه این دو باکتری پاتوژن نیز کاملا معنی دار بوده است (P<0.05). با توجه به فعالیت ضد میکروبی مناسب مونولورین, می توان از این محافظت کننده همراه با سایر نگهدارنده های طبیعی جهت کاهش خطرات آلودگی, رشد, بیماریزایی و مسمومیت حاصل از باکتری های پاتوژن غذازاد به همراه حذف یا کاهش مضرات نگهدارنده های شیمیایی در محصولات غذایی بهره جست.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احسانی، علی، محمودی، رزاق، فیض اله بیگی، حسین، رییسی، مجتبی، هاشمی، محمد، رضاییان، احمد، و زارع، پیمان. (1391). مطالعه اثرات بهداشتی مونولورین در لورک (غذای سنتی حاصل از آب پنیر). علوم و صنایع غذایی ایران، 9(37)، 93-99. SID. https://sid.ir/paper/72514/fa

    Vancouver: کپی

    احسانی علی، محمودی رزاق، فیض اله بیگی حسین، رییسی مجتبی، هاشمی محمد، رضاییان احمد، زارع پیمان. مطالعه اثرات بهداشتی مونولورین در لورک (غذای سنتی حاصل از آب پنیر). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(37):93-99. Available from: https://sid.ir/paper/72514/fa

    IEEE: کپی

    علی احسانی، رزاق محمودی، حسین فیض اله بیگی، مجتبی رییسی، محمد هاشمی، احمد رضاییان، و پیمان زارع، “مطالعه اثرات بهداشتی مونولورین در لورک (غذای سنتی حاصل از آب پنیر)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 37، pp. 93–99، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72514/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button