مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیب شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس های پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و زیره سبز (.Cuminum cyminum L) در سوپ

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 45

چکیده

 امروزه تمایل زیادی به استفاده از اسانس های گیاهی بعنوان محافظت کننده های طبیعی در مواد غذایی وجود دارد. شناسایی ترکیبات اسانس ها و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آنها در مدل های غذایی برای دست یابی به غذای سالم و مطمئن رو به افزایش است. هدف از این مطالعه ارزیابی ترکیب شیمیایی اسانس گیاهان پونه کوهی و زیره سبز و بررسی تاثیر آنها روی فرم رویشی باکتری های باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس در یک مدل غذایی می باشد. پس از استخراج اسانس های مورد مطالعه به کمک دستگاه کلونجر, ترکیب شیمیایی آنها توسط دستگاه GC/MS تشریح شد. سپس میزان بقای فرم رویشی باکتری های باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس های مورد مطالعه به مدت 15 روز گرمخانه گذاری در دو دمای 8 و 25 درجه سانتی گراد در سوپ جو تجاری بررسی گردید و در ادامه پذیرش حسی اسانس های مورد مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پولگون با 31.54 درصد و کومین آلدهید با 29.02 درصد به ترتیب بیشترین ترکیبات اسانس پونه کوهی و زیره سبز را تشکیل می دادند. اسانس های مورد مطالعه در دمای 8 درجه سانتی گراد اثر معنی داری در کاهش لگاریتم تعداد باکتری های مورد مطالعه داشتند. کمترین غلظت بکار رفته از هر اسانس نسبت به گروه کنترل مانع از رشد باکتری های مورد مطالعه شد. اسانس زیره سبز نسبت به اسانس پونه کوهی در غلظت های مشابه فعالیت ضدمیکروبی بیشتری بر روی باکتری های مورد مطالعه داشت. باکتری باسیلوس سرئوس حساسیت بیشتری را نسبت به اسانس های مورد مطالعه در مقایسه با باسیلوس سوبتیلیس از خود نشان داد. غلظت 0.15 mg ml-1 از اسانس های مورد مطالعه بیشترین پذیرش حسی را داشت. نتایج این مطالعه نشان دهنده اثر ضدمیکروبی اسانس های زیره سبز و پونه کوهی در مدل غذایی می باشد و می توان از این اسانس ها بطور مطلوبی در برخی از مواد غذایی بدون ایجاد اثرات حسی و طعمی نامطلوب استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پژوهی الموتی، محمدرضا، تاجیک، حسین، آخوندزاده، افشین، گندمی نصرآبادی، حسن، و احسانی، علی. (1391). مطالعه ترکیب شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس های پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و زیره سبز (.Cuminum cyminum L) در سوپ. علوم و صنایع غذایی ایران، 9(36)، 33-45. SID. https://sid.ir/paper/72527/fa

    Vancouver: کپی

    پژوهی الموتی محمدرضا، تاجیک حسین، آخوندزاده افشین، گندمی نصرآبادی حسن، احسانی علی. مطالعه ترکیب شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس های پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و زیره سبز (.Cuminum cyminum L) در سوپ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(36):33-45. Available from: https://sid.ir/paper/72527/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا پژوهی الموتی، حسین تاجیک، افشین آخوندزاده، حسن گندمی نصرآبادی، و علی احسانی، “مطالعه ترکیب شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس های پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و زیره سبز (.Cuminum cyminum L) در سوپ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 36، pp. 33–45، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72527/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button