در این تحقیق نمونه های خرمای مضافتی با خشک کن کابینتی در سرعت جریان هوای 1 متر در ثانیه و در پنج سطح دمایی (50، 60، 70، 80 و 90oC) خشک شدند. در حین خشک کردن تغییرات مواد جامد محلول کل، میزان قهوه ای شدن، pH، اسیدیته و پارامترهای رنگ سنجی L، a وb در نمونه ها اندازه گیری و مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده بیانگر آن بود که مواد جامد محلول کل، میزان قهوه ای شدن و اسیدیته در طول خشک کردن افزایش و pH کاهش می یابد. همچنین با بررسی روند کلی تغییرات در پارامترهای رنگ سنجی، در مورد L وb کاهش و در مورد پارامتر a افزایش مشاهده شد. نتایج نشان داد که کاهش رطوبت خرمای مضافتی به روش خشک کردن مصنوعی (صنعتی) با جریان هوای گرم امکان پذیر است، همچنین به طور کلی افزایش دما هوای خشک کننده به ویژه در دماهای بیشتر از 70oC، تاثیر منفی بیشتری بر فاکتورهای مورد ارزیابی در رنگ نمونه ها نشان می دهد، لذا دمای 70oC بهترین گزینه برای خشک کردن خرمای مضافتی ارزیابی گردید.