Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,556
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

797
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی رشد باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 102

چکیده

 مقدمه: باسیلوس سرئوس باکتری است گرم مثبت و اسپوردار که اغلب در فرآورده های غذایی مانند گوشت, سبزیجات, سوپ, برنج, شیر و سایر فرآورده های لبنی تکثیر می نماید. بین 1 الی 20 درصد تمامی موارد شیوع مسمومیت های غذایی در جهان به دلیل باسیلوس سرئوس بوده است. امروزه توجه و علاقه فزاینده به استفاده از اسانس‎ های گیاهی به عنوان نگه دارنده های طبیعی برای غذا وجود دارد. یک نمونه از این افزودنی های ضدمیکروبی طبیعی اسانس زیره سبز است و تاکنون مهار رشد چندین باکتری بیماری زا توسط این اسانس در مقالات مختلف گزارش شده است.هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز علیه باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی است.روش بررسی: اسانس گیاه زیره سبز به وسیله روش تقطیر با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه رنگ نگار گازی متصل به طیف نگار جرمی مورد تحلیل قرار گرفت. سپس تاثیر غلظت های مختلف اسانس (صفر, 50, 150, 300 و450 ppm ) بر باکتری باسیلوس سرئوس در سوپ جو تجاری در دو دمای نگه داری 10 و 25 درجه سانتی گراد طی زمان های معینی از آزمایش (روز صفر, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 15, 18 و 21) مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: لگاریتم باکتری باسیلوس سرئوس به وسیله غلظت های 300 و 450 ppm اسانس در دمای نگه داری 10 درجه سانتی گراد و همچنین غلظت 450 ppm اسانس در دمای نگه داری 25 درجه سانتی گراد به طور معنی داری کاهش پیدا کرد (p<0.01).نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشانگر اثرات بالقوه مهارکننده اسانس زیره سبز بر باکتری باسیلوس سرئوس در مدل غذایی (سوپ جو تجاری) بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، بهروز، مشاک، زهره، آخوندزاده بستی، افشین، مرادی، بیژن، و برین، عباس. (1390). بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی رشد باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 8)، 93-102. SID. https://sid.ir/paper/15484/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی بهروز، مشاک زهره، آخوندزاده بستی افشین، مرادی بیژن، برین عباس. بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی رشد باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛11(ویژه نامه 8):93-102. Available from: https://sid.ir/paper/15484/fa

    IEEE: کپی

    بهروز مرادی، زهره مشاک، افشین آخوندزاده بستی، بیژن مرادی، و عباس برین، “بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی رشد باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 8، pp. 93–102، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15484/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا