مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و دانه زیره سبز (.Cuminum cyminum L) به تنهایی و توام با نیسین

صفحات

 صفحه شروع 324 | صفحه پایان 331

چکیده

 پیش زمینه و هدف: گیاه پونه کوهی و دانه زیره سبز از زمان های قدیم به عنوان ادویه و داروی طب سنتی به خوبی شناخته شده اند. هدف از این مطالعه ارزیابی ترکیب شیمیایی اسانس گیاهان پونه کوهی و دانه زیره سبز و فعالیت ضدمیکروبی آنها روی فرم های رویشی باکتری های باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس به تنهایی و در ترکیب با نیسین بوده است.مواد و روش کار: استخراج اسانس گیاهان مورد مطالعه با استفاده از روش تقطیر با بخار آب و به کمک دستگاه کلونجر صورت پذیرفت و به کمک دستگاه گاز کروماتوگرافی - طیف نگار جرمی ترکیب شیمیایی آنها آنالیز شد. به منظور تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی اسانس ها و نیسین از روشBroth microdilution susceptibility assay  استفاده شد.یافته ها: بیشترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس پونه کوهی و زیره سبز به ترتیب پولگون با 31.54 درصد و کومین آلدهید با 29.02 درصد بود. نتایج ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که اسانس پونه کوهی, زیره سبز و نیسین هر کدام به تنهایی به ترتیب در غلظت های %0.25 mg/ml, %0.25 و 10 بر روی باسیلوس سرئوس و در غلظت های %0.25 mg/ml, %0.125 و 0.25 بر روی باسیلوس سوبتیلیس موثر بودند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده تاثیر ضدمیکروبی اسانس دانه زیره سبز به تنهایی و توام با نیسین بیشتر از اسانس پونه کوهی می باشد. با توجه به فعالیت ضدمیکروبی این ترکیبات می توان فعالیت آنها را بر روی دیگر پاتوژن های بیماری زا بررسی و به راهکار مناسبی برای غلبه بر آنها دست یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پژوهی، محمدرضا، تاجیک، حسین، آخوندزاده بستی، افشین، گندمی، حسن، احسانی، علی، و شکوهی ثابت جلالی، فرنود. (1389). ارزیابی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و دانه زیره سبز (.Cuminum cyminum L) به تنهایی و توام با نیسین. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 21(4)، 324-331. SID. https://sid.ir/paper/63681/fa

    Vancouver: کپی

    پژوهی محمدرضا، تاجیک حسین، آخوندزاده بستی افشین، گندمی حسن، احسانی علی، شکوهی ثابت جلالی فرنود. ارزیابی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و دانه زیره سبز (.Cuminum cyminum L) به تنهایی و توام با نیسین. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1389؛21(4):324-331. Available from: https://sid.ir/paper/63681/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا پژوهی، حسین تاجیک، افشین آخوندزاده بستی، حسن گندمی، علی احسانی، و فرنود شکوهی ثابت جلالی، “ارزیابی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی (.Mentha longifolia L) و دانه زیره سبز (.Cuminum cyminum L) به تنهایی و توام با نیسین،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 21، no. 4، pp. 324–331، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63681/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button