مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,285
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی راه های جداسازی گاما اوریزانول از روغن ارقام سبوس برنج ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 105

چکیده

 -gاوریزانول یک ترکیب آنتی اکسیدانی و غیر قابل صابونی شونده موجود در روغن سبوس برنج است. این ماده ترکیبی از استرهای اسید فرولیک الکل های تری ترپنی و استرول های گیاهی است و از نظر خصوصیات ﺁنتی اکسیدانی مشابه توکوفرول ها می باشد. در این پژوهش به منظور جداسازی-g اوریزانول, چهار رقم از ارقام برنج شمال کشور شامل برنج طارم محلی, فجر, شیرودی و ندا انتخاب شدند. بعد از پایدار سازی حرارتی و شلتوک گیری, بر روی سبوس برنج حاصله از نمونه ها عملیات روغن گیری صورت گرفت. سپس به منظور جداسازی و خالص سازی-g اوریزانول از کروماتوگرافی های ستونی و HPTLC استفاده شد و نهایتا برای شناسایی ترکیبات اوریزانول روش GC/MS به کار برده شد. در روش دیگر از صابونی کردن روغن خام سبوس برنج برای استخراج-g اوریزانول استفاده گردید. در ادامه فعالیت آنتی اکسیدانی-g اوریزانول حاصله از این ارقام, در سه غلظت 0.01, 0.05 و 0.1 % روی چربی استخراجی از دمبه گوسفندی و توسط دستگاه رنیسمت مورد بررسی قرار گرفته است. در بین ارقام برنج مورد بررسی, رقم ندا از محتوای روغنی و-g اوریزانول بالاتری نسبت به سایر ارقام برخوردار است. ضمن آنکه حداکثر قدرت آنتی اکسیدانی این ترکیب مربوط به رقم طارم محلی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامیاب، سهیلا، قوامی، مهرداد، قراچورلو، مریم، و لاریجانی، کامبیز. (1390). بررسی راه های جداسازی گاما اوریزانول از روغن ارقام سبوس برنج ایرانی. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(31)، 95-105. SID. https://sid.ir/paper/72543/fa

    Vancouver: کپی

    کامیاب سهیلا، قوامی مهرداد، قراچورلو مریم، لاریجانی کامبیز. بررسی راه های جداسازی گاما اوریزانول از روغن ارقام سبوس برنج ایرانی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(31):95-105. Available from: https://sid.ir/paper/72543/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا کامیاب، مهرداد قوامی، مریم قراچورلو، و کامبیز لاریجانی، “بررسی راه های جداسازی گاما اوریزانول از روغن ارقام سبوس برنج ایرانی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 31، pp. 95–105، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72543/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button