مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویزگی های رئولوژیکی و ساختاری کمپلکس کواسرواسیون کنسانتره پروتئین آب پنیر-صمغ کتیرا

صفحات

 صفحه شروع 225 | صفحه پایان 237

چکیده

 کواسرواسیون بین بسپارهای زیستی از طریق ایجاد برهم کنش الکترواستاتیک بین گروه های دارای بار مخالف تولید می شود. پروتئین و پلی ساکارید دو بسپار زیستی رایج جهت تولید کمپلکس از طریق برهم کنش های الکترواستاتیک می باشند که می توانند سبب تشکیل کمپلکس محلول پایدار و یا نامحلول گردند. در این پژوهش, تولید و ویژگی های کمپلکس حاصل از کنسانتره پروتئین آب پنیر-صمغ کتیرا مورد بررسی قرار گرفت. به منظور یافتن pH بهینه تشکیل کمپلکس, مقدار جذب در محدوده وسیعی از pH (8-2), اندازه ذرات, پتانسیل زتا, ریزساختار و ویژگی های رئولوژیکی نمونه برای تعیین نسبت بهینه پروتئین و پلی-ساکارید بررسی گردید. طبق اطلاعات به دست آمده, بهترین مقدار pH برای تشکیل کمپلکس کنسانتره پروتئین آب پنیر-صمغ کتیرا 5/4 بود. براساس نتایج, با افزایش مقدار صمغ کتیرا تا 75/0 درصد وزنی/وزنی در غلظت ثابت پروتئین (5/0 درصد وزنی/وزنی) کمترین و بیشترین اندازه ذرات به ترتیب در نسبت 1: 1 (3018 نانومتر) و 10: 1 (4070 نانومتر) پروتئین به پلی ساکارید مشاهده گردید. پتانسیل زتا از مقدار 11/3+ میلی ولت در غیاب صمغ کتیرا تا 82/6-میلی ولت در غلظت 75/0 درصد صمغ کتیرا تغییر یافت. تصاویر میکروسکوپی نیز وجود ذرات کروی مجزا (به جزء غلظت 05/0 درصد صمغ کتیرا) را نشان دادند. مناسب-ترین مدل رئولوژیکی برای بیان رفتار سیالیت کمپلکس ها به نسبت پروتئین-پلی ساکارید بستگی داشت و رفتار سیالیت غالب بر این سامانه ها رفتار رقیق شونده با برش بود. افزایش غلظت کتیرا سبب افزایش گرانروی ظاهری, ضریب قوام و مقدار تنش تسلیم شده و به کاهش شاخص توان منجر گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، سودابه، میرزایی، حبیب اله، جعفری، سیدمهدی، و آذری کیا، فاطمه. (1398). ارزیابی ویزگی های رئولوژیکی و ساختاری کمپلکس کواسرواسیون کنسانتره پروتئین آب پنیر-صمغ کتیرا. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(87 )، 225-237. SID. https://sid.ir/paper/72563/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی سودابه، میرزایی حبیب اله، جعفری سیدمهدی، آذری کیا فاطمه. ارزیابی ویزگی های رئولوژیکی و ساختاری کمپلکس کواسرواسیون کنسانتره پروتئین آب پنیر-صمغ کتیرا. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(87 ):225-237. Available from: https://sid.ir/paper/72563/fa

    IEEE: کپی

    سودابه محمدی، حبیب اله میرزایی، سیدمهدی جعفری، و فاطمه آذری کیا، “ارزیابی ویزگی های رئولوژیکی و ساختاری کمپلکس کواسرواسیون کنسانتره پروتئین آب پنیر-صمغ کتیرا،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 87 ، pp. 225–237، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72563/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button