Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ویژگی های نمونه و توان لامپ مادون قرمز بر عمق نفوذ تابش مادون قرمز درون زیره سیاه

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 78

چکیده

 در سال های اخیر تابش مادون قرمز به عنوان یکی از روش های مناسب جهت خشک کردن و آلودگی زدایی ادویه جات مورد توجه قرار گرفته است. اما عمق نفوذ پایین مادون قرمز استفاده از آن را جهت فرآوری مواد غذایی در صنعت محدود کرده است. به علت اهمیت زیره سیاه به عنوان ادویه ای با ویژگی های دارویی, این تحقیق با هدف تعیین اثر ویژگی های ساختاری (پودر و دانه), فعالیت آبی نمونه (24/0, 56/0 و 89/0) و توان منبع پرتودهی (222 تا 960 وات) بر عمق نفوذ مادون قرمز درون زیره سیاه انجام گرفت. به این منظور شار حرارتی دریافتی توسط صفحه سیاه مسی که در زیر نمونه های زیره با ضخامت های مختلف قرار داشت, اندازه گیری شد. سپس عمق نفوذ مادون قرمز با استفاده از مدل ریاضی محاسبه گردید. نتایج نشان داد فعالیت آبی, توان مادون قرمز و برهمکنش آنها اثر معنی داری بر عمق نفوذ مادون قرمز درون زیره سیاه دارند اما اثر ساختار نمونه بر عمق نفوذ مادون قرمز بی معنی بود. در همه نمونه ها, افزایش توان مادون قرمز تا سطح 601 وات باعث افزایش عمق نفوذ گردید. بیشترین عمق نفوذ مادون قرمز برای پودر و دانه های زیره سیاه با فعالیت آبی 24/0 به ترتیب 27/0± 07/4 و 23/0± 85/3 میلی متر در پرتودهی با توان 601 وات بدست آمد در حالیکه بیشترین عمق نفوذ مادون قرمز در نمونه ها با فعالیت آبی 89/0 زمانی مشاهده شد که آنها با توان 845 وات مادون قرمز پرتودهی شدند (18/0± 12/4 و 13/0± 09/4 میلی متر, به ترتیب). با توجه به نتایج بدست آمده تعیین عمق نفوذ پرتو مادون قرمز درون ادویه ها می تواند جهت تعیین ضخامت بهینه آنها طی فرآیند با مادون قرمز مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنی، مهدیه، کاشانی نژاد، مهدی، خمیری، مرتضی، و صادقی، علیرضا. (1398). تاثیر ویژگی های نمونه و توان لامپ مادون قرمز بر عمق نفوذ تابش مادون قرمز درون زیره سیاه. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(87 )، 65-78. SID. https://sid.ir/paper/72580/fa

    Vancouver: کپی

    حسنی مهدیه، کاشانی نژاد مهدی، خمیری مرتضی، صادقی علیرضا. تاثیر ویژگی های نمونه و توان لامپ مادون قرمز بر عمق نفوذ تابش مادون قرمز درون زیره سیاه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(87 ):65-78. Available from: https://sid.ir/paper/72580/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه حسنی، مهدی کاشانی نژاد، مرتضی خمیری، و علیرضا صادقی، “تاثیر ویژگی های نمونه و توان لامپ مادون قرمز بر عمق نفوذ تابش مادون قرمز درون زیره سیاه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 87 ، pp. 65–78، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72580/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا