مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حلال های مختلف بر محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره غلاف نخود فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 92

چکیده

 در پژوهش حاضر اثر حلال های مختلف (آب, استون, اتانول و هگزان) بر راندمان استخراج, محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره غلاف نخود فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. بالاترین راندمان استخراج به ترتیب مربوط به عصاره استحصال شده با حلال آب (0.94±16.57 درصد), اتانول (0.43±3.02 درصد), هگزان (0.02±1.07 درصد) و استون (0.01±0.98 درصد) بود. محتوای فنلی کل به روش فولین-سیوکالتیو تعیین شد و نتایج نشان داد که بیشترین میزان ترکیبات فنلی کل به ترتیب مربوط به عصاره استخراج شده با اتانول (0.19±12.12 میلی گرم معادل گالیک اسید بر گرم وزن نمونه خشک), استون (0.12±10.03 میلی گرم معادل گالیک اسید بر وزن نمونه خشک), آب (0.05±1.61 میلی گرم معادل گالیک اسید بر وزن نمونه خشک) و هگزان (0.05±0.72 میلی گرم معادل گالیک اسید بر وزن نمونه خشک) می باشد. فعالیت ضداکسایشی به دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازین (DPPH) و هیدروژن پراکسید (H2O2) اندازه گیری شد. بیشترین میزان فعالیت ضداکسایشی اندازه گیری شده به روش دی فنیل پیکریل هیدرازین به ترتیب مربوط به عصاره اتانولی (0.15±81.96 درصد), استونی (1.33±65.94 درصد), آبی (0.17± 48.04درصد) و هگزانی (0.19±41.54) بود. در روش هیدروژن پراکسید نیز بالاترین فعالیت ضد اکسایشی به ترتیب برای عصاره های اتانولی (0.12±7.65 درصد), استونی (0.13±3.33 درصد), آبی (0.07±1.41 درصد) و هگزانی (0.35±1.94 درصد) مشاهده شد. در نهایت می توان نتیجه گرفت عصاره اتانولی نسبت به سایر عصاره ها محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی بالاتری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، مسعود، گنجلو، علی، و بیمکر، ماندانا. (1396). بررسی اثر حلال های مختلف بر محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره غلاف نخود فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(64)، 83-92. SID. https://sid.ir/paper/72670/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی مسعود، گنجلو علی، بیمکر ماندانا. بررسی اثر حلال های مختلف بر محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره غلاف نخود فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(64):83-92. Available from: https://sid.ir/paper/72670/fa

    IEEE: کپی

    مسعود قربانی، علی گنجلو، و ماندانا بیمکر، “بررسی اثر حلال های مختلف بر محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره غلاف نخود فرنگی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 64، pp. 83–92، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button