Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

690
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ میوه سپستان بر باکتری های بیماری زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی in vitro

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 در این پژوهش, موسیلاژ میوه سپستان با استفاده از نسبت آب به دانه 1: 6, دمای 58 درجه سانتی گراد و pH برابر 4 استخراج شد. بعد از استریل کردن موسیلاژ استخراج شده, فعالیت ضدباکتریایی آن بر باکتری های بیماری زای سالمونلا تیفی, اشرشیا کلی, سودوموناس ائروژینوزا, لیستریا اینوکوآ, استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, باسیلوس سابتلیس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ در غلظت های 5/37, 75, 150 و 300 میلی گرم بر میلی لیتر به روش های دیسک دیفیوژن و حفره در آگار ارزیابی شد. برهمکنش موسیلاژ سپستان با آنتی بیوتیک های جنتامایسین و کلرامفنیکل نیز بررسی شد. نتایج نشان داد که قطر هاله بازدارندگی مشاهده شده در اطراف دیسک ها با افزایش غلظت موسیلاژ میوه سپستان به طور قابل توجهی افزایش یافت. بیشترین قطر هاله بازدارندگی در روش دیسک دیفیوژن در غلظت 300 میلی گرم بر میلی لیتر برای باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیس با قطر 10/11 میلی متر مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری های سالمونلا تیفی, اشرشیا کلی, سودوموناس آئروژینوزا, لیستریا اینوکوآ, استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, باسیلوس سابتلیس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس به ترتیب 64, 64, 16, 32, 128, 64, 256 و 64 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که حداقل غلظت کشندگی موسیلاژ میوه سپستان برای تمامی سویه های باکتریایی بزرگتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی همتی کیخا، محسن، جوینده، حسین، علیزاده بهبهانی، بهروز، و نوشاد، محمد. (1399). فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ میوه سپستان بر باکتری های بیماری زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی in vitro. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(101 )، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/72682/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی همتی کیخا محسن، جوینده حسین، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ میوه سپستان بر باکتری های بیماری زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی in vitro. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(101 ):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/72682/fa

    IEEE: کپی

    محسن ابراهیمی همتی کیخا، حسین جوینده، بهروز علیزاده بهبهانی، و محمد نوشاد، “فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ میوه سپستان بر باکتری های بیماری زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی in vitro،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 101 ، pp. 71–80، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72682/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا