این پژوهش با هدف تولید پوشش خوراکی زیست فعال با فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی قابل توجه جهت افزایش عمر نگهداری گوشت گاو انجام گرفت. برای این منظور، ابتدا اسانس آویشن باغی با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج گردید و سپس ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی آن تحت شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید. اسانس حاصله دارای ظرفیت آنتی اکسیدانی بالقوه بالایی بود و سبب جلوگیری از رشد باکتری های اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم و سودوموناس آئروژینوزا گردید. در ادامه، اسانس زیست فعال با موسیلاژ دانه بارهنگ سر نیزه ای و به منظور تولید پوشش خوراکی ترکیب گردید. پوشش خوراکی به دست آمده برای پوشش دهی گوشت گاو و افزایش عمر نگهداری آن مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از پوشش خوراکی حاوی غلظت های مختلف اسانس به طور معنی داری (p<0. 05) از پیشرفت اکسیداسیون (محصولات اولیه و ثانویه) و افزایش تعداد کل باکتری های زنده، باکتری های سرمادوست و کلی فرم در نمونه های گوشت جلوگیری کرد و عمر انبارمانی محصول را تا 6 روز نگهداری در دمای یخچال بهبود بخشید. به طور کلی، پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ دانه بارهنگ سرنیزه ای بارگذاری شده با اسانس آویشن باغی می تواند جهت کنترل اکسیداسیون لیپیدی و رشد میکروبی و همچنین بهبود عمر نگهداری محصولات گوشتی و یا سایر محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد.