مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,174
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط آبگوشت قلب و مغز

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 نگهدارنده های شیمیایی معمولا جهت کاهش یا حذف میکروارگانیسم های بیماری زا یا عامل فساد در مواد غذایی به کار می روند, استفاده بیش از حد آنها منجر به ایجاد باقی مانده های سمی و تاثیرات مضر در مصرف کنندگان می شود. بنابراین تحقیقات بسیاری جهت جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی با انواع طبیعی آنها, بخصوص اسانس های گیاهی در حال انجام است. در این مطالعه لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس ATCC 43996 در محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر, 0.0025, 0.005, 0.015, 0.03 و 0.045 درصد) در طی 43 روز نگهداری در دمای 35 درجه سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریوپاراهمولیتیکوس بطور بسیار معنی داری (p<0.001) تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی قرار گرفت. بطوریکه در غلظت های %0.03 و %0.045 اسانس مذکور در هیچ یک از لوله ها رشدی مشاهده نشد و حداکثر لگاریتم درصد احتمال رشد برای آنها 4.241- بدست آمد. همچنین حداکثر لگاریتم درصد احتمال رشد در غلظت %0.015 در روز 15 و برابر با 1.761 بدست آمد در حالیکه در مورد غلظت های 0.005, 0.0025 و 0 اسانس آویشن شیرازی برابر با 3.902 به ترتیب در روزهای 19, 4 و صفر بدست آمد. بر اساس نتایج فوق لگاریتم درصد احتمال رشد با افزایش غلظت اسانس آویشن شیرازی کاهش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خنجری، علی، آخوندزاده بستی، افشین، رکنی، نوردهر، سلطانی، مهدی، رضازاده، شمسعلی، رادمهر، بهراد، پرتوی، راضیه، چراغی، ساناز، اسماعیلی، حسین، غلامی، فاطمه، غلامی، حسین، محمدیان، محمدرضا، و یمرلی، آی ناز. (1390). اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط آبگوشت قلب و مغز. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(28 (ویژه نامه))، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/72731/fa

    Vancouver: کپی

    خنجری علی، آخوندزاده بستی افشین، رکنی نوردهر، سلطانی مهدی، رضازاده شمسعلی، رادمهر بهراد، پرتوی راضیه، چراغی ساناز، اسماعیلی حسین، غلامی فاطمه، غلامی حسین، محمدیان محمدرضا، یمرلی آی ناز. اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط آبگوشت قلب و مغز. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(28 (ویژه نامه)):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/72731/fa

    IEEE: کپی

    علی خنجری، افشین آخوندزاده بستی، نوردهر رکنی، مهدی سلطانی، شمسعلی رضازاده، بهراد رادمهر، راضیه پرتوی، ساناز چراغی، حسین اسماعیلی، فاطمه غلامی، حسین غلامی، محمدرضا محمدیان، و آی ناز یمرلی، “اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط آبگوشت قلب و مغز،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 28 (ویژه نامه)، pp. 37–45، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72731/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا