مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد باسیلوس سریوس در محیط آبگوشت قلب و مغز

صفحات

 صفحه شروع 48 | صفحه پایان 55

چکیده

 مقدمه: توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی (ضدمیکربی و ضداکسیداسیون) با انواع طبیعی, موجب مطالعات زیادی در مورد منابع گیاهی و جستجوی انواع عصاره ها و اسانس های گیاهی شده است, تا بتوان جایگزینی مناسب و طبیعی برای نگهدارنده های شیمیایی پیدا نمود. برای اثبات کاربرد اثرات نگهدارندگی (ضد میکروبی) انواع اسانس های گیاهی, مطالعه اثرات آنها بر روی عوامل میکربی بیماری زا و فساد مواد غذایی, ابتدا در مدل های آزمایشگاهی و سپس در مدل های غذایی لازم و ضروری می باشد.هدف: در این مطالعه, اثرات اسانس آویشن شیرازی بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد باسیلوس سرئوس در یک محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظت های مختلف (صفر, 005/0, 015/0, 03/0 و 045/0درصد) اسانس آویشن شیرازی در طی 43 روز نگهداری در درجات حرارت نگهداری, 30, 20 و10 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: توصیفی.نتایج: لگاریتم درصد احتمال رشد باسیلوس سرئوس به طور معنی داری (05/p <0, آنالیز واریانس) تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس, درجه حرارت نگهداری و اثرات تداخلی آنها قرار گرفت. به طوری که حداکثر لگاریتم درصد احتمال رشد (و روز رسیدن به این حداکثر رشد) در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 30, 20 و10 درجه سانتی گراد به ترتیب (1) 46/1, (3) 46/1 و (28) 15/0 بود. در حالیکه در غلظت 005/0, 015/0, 03/0 و 045/0 درصد اسانس در سه درجه مورد مطالعه به ترتیب (1) 46/1, (3) 46/1 و (22) 54/3- ؛ (1) 46/1, (10) 46/1 و (25) 85/3-؛ (16) 46/1, (16) 46/1 و (43<) 54/4- و (13) 15/0, (7) 85/1- و (43<) 54/4- بود.نتیجه گیری: بر طبق نتایج به دست آمده, لگاریتم درصد احتمال رشد باسیلوس سرئوس با اندک افزایش غلظت اسانس کاهش پیدا کرد و اسانس مورد نظر در غلظت های اندک مورد مطالعه, دارای اثر جلوگیری از رشد معنی داری (p<0.05) بود که این اثر با کاهش درجه حرارت نگهداری به طور معنی داری (p<0.05) نیز افزایش پیدا کرد به طوری که توقف کامل رشد (لگاریتم درصد احتمال رشد برابر 54/4-) در طی 43 روز مطالعه در غلظت 03/0 و 045/0 درصد اسانس در 10 سانتی گراد به دست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آخوندزاده بستی، افشین، میثاقی، علی، و غیبی، سیامک. (1384). اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد باسیلوس سریوس در محیط آبگوشت قلب و مغز. گیاهان دارویی، 4(16)، 48-55. SID. https://sid.ir/paper/15796/fa

    Vancouver: کپی

    آخوندزاده بستی افشین، میثاقی علی، غیبی سیامک. اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد باسیلوس سریوس در محیط آبگوشت قلب و مغز. گیاهان دارویی[Internet]. 1384؛4(16):48-55. Available from: https://sid.ir/paper/15796/fa

    IEEE: کپی

    افشین آخوندزاده بستی، علی میثاقی، و سیامک غیبی، “اثر روغن فرار آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد باسیلوس سریوس در محیط آبگوشت قلب و مغز،” گیاهان دارویی، vol. 4، no. 16، pp. 48–55، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15796/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button