مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

785
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های کارکردی و رئولوژیکی ژلاتین پوست ماهی کپور سرگنده (Hypophtalmichthys nobilis)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 106

چکیده

 این پژوهش با هدف بهبود ویژگی های رئولوژیکی ژلاتین استحصالی از پوست کپور سرگنده با کمک آزمون های رئولوژیک انجام شد. در تحقیق حاضر از پوست ماهی کپور سرگنده (Hypophtalmichthys nobilis) به منظور تولید ژلاتین استفاده شد و تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز بر ژلاتین در فعالیت های مختلف (1, 3 و 6 واحد بر گرم ژلاتین) در زمان های اثر مختلف (15, 30 و 60 دقیقه) در pH,  82.5بررسی شده است. نتایج نشان داد که افزودن آنزیم ترانس گلوتامیناز در حداقل فعالیت آنزیم و حداقل زمان اثر آن (1 واحد بر گرم ژلاتین در 15 دقیقه) بدون آنکه تاثیر معنی داری بر رنگ ژلاتین (DE) بگذارد (p³0.01), قدرت ژلی ژلاتین را به طور معنی داری (258±1 گرم) نسبت به ژلاتین شاهد (228±1 گرم) افزایش داد (p£01.0). با افزایش مقدار آنزیم و زمان اثر واکنش آن, قدرت ژلی کاهش پیدا کرد. همچنین نقطه ذوب و نقطه بستن ژل با تاثیر آنزیم افزایش یافت. در تمامی نرخ های برشی آنزیم ترانس گلوتامیناز باعث افزایش ویسکوزیته ظاهری شد. افزایش مدول ذخیره (G') همراه با افزودن آنزیم ترانس گلوتامیناز, تشکیل ژل قوی تر را نشان داد و تغییرات در G", G' و زاویه فازی (d) در روبش گرمایشی و سرمایشی نشان دهنده افزایش نقطه ذوب و نقطه بستن ژل بوده است. نتیجه اینکه می توان از آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی به میزان 6-1 واحد بر گرم در بهبود ویژگی های کیفی ژلاتین استخراجی از ماهی کپور سرگنده استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابویی، الهه، جعفرپور، سیدعلی، و معتمدزادگان، علی. (1395). تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های کارکردی و رئولوژیکی ژلاتین پوست ماهی کپور سرگنده (Hypophtalmichthys nobilis). علوم و صنایع غذایی ایران، 13(58)، 93-106. SID. https://sid.ir/paper/72755/fa

    Vancouver: کپی

    ابویی الهه، جعفرپور سیدعلی، معتمدزادگان علی. تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های کارکردی و رئولوژیکی ژلاتین پوست ماهی کپور سرگنده (Hypophtalmichthys nobilis). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(58):93-106. Available from: https://sid.ir/paper/72755/fa

    IEEE: کپی

    الهه ابویی، سیدعلی جعفرپور، و علی معتمدزادگان، “تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های کارکردی و رئولوژیکی ژلاتین پوست ماهی کپور سرگنده (Hypophtalmichthys nobilis)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 58، pp. 93–106، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72755/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button