مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

712
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی و ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی کره حاوی آلفالینولنیک اسید اکسترود شده با استفاده از روش های سطح پاسخ و تحلیل مولفه های اصلی

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 128

چکیده

 در این مطالعه, ابتدا به منظور بهینه سازی خصوصیات رئولوژیکی کره حاوی آلفالینولنیک اسید, اثر شرایط اکستروژن شامل درجه برش اکسترودر (500, 750, 1125, 1500 و 1750 (s-1, دمای خوراک ورودی و دمای نگهداری (5, 7, 10, 13 15 درجه سانتی گراد) بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی کره آلفالینولنیک بعد از 10 روز ذخیره سازی مورد بررسی قرار گرفت, سپس روابط بین ویژگی های حسی و دستگاهی با استفاده از روش تحلیل مولفه های اصلی ارزیابی شدند. نتایج حاصل از ارزیابی ویژگی های اندازه گیری شده با استفاده از روش سطح پاسخ حاکی از آن بود که افزایش درجه برش اکسترودر سبب کاهش سختی و افزایش چسبندگی, پارامتر ٭L و پذیرش کلی شد, در حالی که افزایش دمای نگهداری کره سبب افزایش اسیدیته و کاهش سختی, طعم اسیدی و پذیرش کلی شد. دمای خوراک ورودی به اکسترودر نیز هیچ گونه اثر معنی داری بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی محصول نهایی نداشت. پراکنش پاسخ ها در فضای مولفه های اصلی نیز نشان داد که صفات طعم اسیدی, چسبندگی و سفتی اندازه گیری شده توسط ارزیاب های حسی تقریبا معادل پارامترهای اندازه گیری شده توسط روش های دستگاهی می باشند. علاوه بر این, رابطه ای نزدیک بین طعم اسیدی و چسبندگی با پذیرش کلی نمونه ها وجود داشت که این نتیجه نشان می دهد که از بین صفات اندازه گیری شده, طعم اسیدی کره دارای اهمیت بالاتری نسبت به سایر پارامترها برای پذیرش کلی مصرف کنندگان می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاشانی نژاد، مرتضی، رضوی، سیدمحمدعلی، مظاهری طهرانی، مصطفی، و کاشانی نژاد، مهدی. (1396). بهینه یابی و ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی کره حاوی آلفالینولنیک اسید اکسترود شده با استفاده از روش های سطح پاسخ و تحلیل مولفه های اصلی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(65)، 117-128. SID. https://sid.ir/paper/72762/fa

    Vancouver: کپی

    کاشانی نژاد مرتضی، رضوی سیدمحمدعلی، مظاهری طهرانی مصطفی، کاشانی نژاد مهدی. بهینه یابی و ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی کره حاوی آلفالینولنیک اسید اکسترود شده با استفاده از روش های سطح پاسخ و تحلیل مولفه های اصلی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(65):117-128. Available from: https://sid.ir/paper/72762/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی کاشانی نژاد، سیدمحمدعلی رضوی، مصطفی مظاهری طهرانی، و مهدی کاشانی نژاد، “بهینه یابی و ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی کره حاوی آلفالینولنیک اسید اکسترود شده با استفاده از روش های سطح پاسخ و تحلیل مولفه های اصلی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 65، pp. 117–128، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72762/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button