Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,266
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی عصاره برگ توت فرنگی در پایدارسازی روغن آفتابگردان طی شرایط ذخیره سازی

صفحات

 صفحه شروع 301 | صفحه پایان 309

چکیده

 اکسیداسیون روغن ها علاوه بر تغییر ویژگی های روغن ها بر سلامت مصرف کنندگان تاثیر سوئی می گذارد. یکی از مهمترین روش ها جهت جلوگیری از اکسیداسیون, استفاده از آنتی اکسیدان ها می باشد. امروزه استفاده نمودن از آنتی اکسیدان های سنتتیک به جهت سمی بودن و اثرات نامطلوبی همچون اثر جهش زایی و سرطان زایی بحث برانگیز است. لذا تهیه و تولید آنتی اکسیدان های طبیعی به عنوان جایگزینی برای انواع مصنوعی ضروری می باشد. در این پژوهش, ابتدا ترکیبات فنولیک و توکوفرولی موجود در عصاره برگ توت فرنگی استخراج و سپس در دو غلظت 400 ppm و 800 ppm به نمونه روغن آفتابگردان بدون آنتی اکسیدان اضافه شدند و سپس نمونه های روغن فرموله شده با این آنتی اکسیدان طبیعی تحت شرایط نگهداری به صورت 60 روز در دمای 25 درجه سانتی گراد نگهداری شدند و نمونه گیری طی زمان های 0, 15, 30, 45, 60 روز انجام شد و میزان اکسیداسیون و پایداری آن بر مبنای اندازه گیری عدد اسیدی, عدد پراکسید, شاخص پایداری اکسایشی, ترکیبات قطبی و عدد کربونیل بررسی و با نمونه شاهد (روغن حاوی 100 ppm آنتی اکسیدان (TBHQ در شرایط یکسان مقایسه شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که غلظت 800 ppm عصاره برگ توت فرنگی در پایدارسازی روغن آفتابگردان طی مدت زمان ذخیره سازی موثرتر از TBHQ و غلظت 400 ppm عصاره برگ توت فرنگی عمل نموده است که این به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنولیک و توکوفرول های موجود در 800 ppm عصاره نسبت به غلظت های کمتر عصاره می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روشن، مونا، و اسماعیل زاده کناری، رضا. (1396). بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی عصاره برگ توت فرنگی در پایدارسازی روغن آفتابگردان طی شرایط ذخیره سازی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(65)، 301-309. SID. https://sid.ir/paper/72764/fa

    Vancouver: کپی

    روشن مونا، اسماعیل زاده کناری رضا. بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی عصاره برگ توت فرنگی در پایدارسازی روغن آفتابگردان طی شرایط ذخیره سازی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(65):301-309. Available from: https://sid.ir/paper/72764/fa

    IEEE: کپی

    مونا روشن، و رضا اسماعیل زاده کناری، “بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی عصاره برگ توت فرنگی در پایدارسازی روغن آفتابگردان طی شرایط ذخیره سازی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 65، pp. 301–309، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72764/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا