مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مشخصات روغن حاصل از فراورده های جانبی ماهی پیش تیمار شده در شرایط گوناگون

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 237

چکیده

 شرایط مختلف شامل دما های 65 و 85 درجه سانتی گراد به مدت 5 و 15 دقیقه, حمام فراصوت به مدت 15 و 30 دقیقه و پروب فراصوت به مدت 10 دقیقه جهت پیش تیمار سر ماهی سر گنده پرورشی, سر ماهی کپور آب شور و ماهی کیلکا آب شور استفاده شد. به منظور تعیین میزان ارزش غذایی روغن هر یک از نمونه های اولیه, ترکیب اسید چرب آنها تعیین گردید. همچنین, آزمایش های مختلف شامل بازدهی روغن, عدد یدی, عدد پراکسید, جذب فرابنفش در طول موج های 233 و 268 نانومتر روی روغن حاصل از تیمار های مختلف انجام گرفت. از نظر مقدار اسید های چرب ضروری, روغن کیلکا به عنوان غنی ترین (p<0.05) نمونه تعیین شد. بیشترین (p<0.05) بازدهی روغن و عدد یدی برای نمونه های پیش تیمار شده در دمای 85 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه و پیش تیمار شده با پروب فراصوت حاصل شدند. بالا ترین مقادیر (p<0.05) عدد پراکسید, عدد دی ان مزدوج و عدد تری ان مزدوج برای نمونه های پیش تیمار حرارتی به ویژه نمونه های پیش تیمار شده در دمای 85 درجه سانتی گراد ثبت شد. مشخص شد انرژی فراصوت با توجه به اثر معنی دار (p<0.05) بر بازدهی و عدد یدی روغن حاصل و عدم تغییر معنی دار شاخص های اکسایش بررسی شده نسبت به نمونه های شاهد, روش مناسبی برای بهبود شرایط استخراج روغن ماهی به روش مرسوم است که طی آن تنها از دمای بالا (حدود 95 درجه سانتی گراد) و زمان طولانی (معمولا یک ساعت) استفاده می شود. بنابراین می توان از این انرژی جهت پیش تیمار مواد مصرفی و کاهش دما و زمان فرایند استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، حامد، قربانی، محمد، صادقی ماهونک، علیرضا، و جعفری، سیدمهدی. (1396). ارزیابی مشخصات روغن حاصل از فراورده های جانبی ماهی پیش تیمار شده در شرایط گوناگون. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(65)، 227-237. SID. https://sid.ir/paper/72765/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی حامد، قربانی محمد، صادقی ماهونک علیرضا، جعفری سیدمهدی. ارزیابی مشخصات روغن حاصل از فراورده های جانبی ماهی پیش تیمار شده در شرایط گوناگون. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(65):227-237. Available from: https://sid.ir/paper/72765/fa

    IEEE: کپی

    حامد حسینی، محمد قربانی، علیرضا صادقی ماهونک، و سیدمهدی جعفری، “ارزیابی مشخصات روغن حاصل از فراورده های جانبی ماهی پیش تیمار شده در شرایط گوناگون،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 65، pp. 227–237، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72765/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button