مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ حاوی موسیر و غنی سازی شده با عصاره جینکو

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 184

چکیده

دوغ یکی از فرآورده های شیری پرمصرف و سلامتی بخش به خصوص در داخل کشور محسوب می شود که جایگزین خوبی برای نوشابه ها در سبد غذایی جامعه است. گیاه جینکو, Ginkgo biloba, دارای خواص درمانی و تغذیه ای فراوان است؛ لذا دوغ غنی شده با این گیاه نیز از اهمیت تغذیه ای برخوردار است. در این پژوهش, تأثیر افزودن عصاره گیاه جینکو در سطوح 0, 1, 2, 3 و 4 g/L بر قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک دوغ حاویg/L2/0 عصاره موسیر طی 21 روز نگهداریدر دمای C° 4 مورد بررسی قرار گرفت. مطابق با این پژوهش, با افزایش درصد عصاره جینکو, اسیدیته, قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA-5 و بیفیدوباکتریوم لاکتیس Bb-12 و فعالیت ضد اکسیدانی افزایش یافت (05/0p<)؛ و امتیاز ارزیابی حسی نمونه های دوغ به طور معنی داری کاهش پیدا کرد (05/0p<). نگهداری نمونه ها در طول 21 روز سبب کاهش معنی دار جمعیت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA-5 و بیفیدوباکتریوم لاکتیس Bb-12, فعالیت ضد اکسیدانی و مقبولیت از نظر بو, طعم و رنگ شد (05/0p<). به طور کلی, نمونه دوغ پروبیوتیک حاوی g/L2 عصاره جینکو به عنوان بهترین نمونه انتخاب گردید که می تواند به عنوان یک محصول سلامتی بخش در صنعت لبنیات تولید شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اقبال طلب، کوروش، فدایی نوغانی، وجیهه، و جودکی، حسن. (1398). تعیین قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ حاوی موسیر و غنی سازی شده با عصاره جینکو. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(88 )، 173-184. SID. https://sid.ir/paper/72803/fa

    Vancouver: کپی

    اقبال طلب کوروش، فدایی نوغانی وجیهه، جودکی حسن. تعیین قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ حاوی موسیر و غنی سازی شده با عصاره جینکو. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(88 ):173-184. Available from: https://sid.ir/paper/72803/fa

    IEEE: کپی

    کوروش اقبال طلب، وجیهه فدایی نوغانی، و حسن جودکی، “تعیین قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ حاوی موسیر و غنی سازی شده با عصاره جینکو،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 88 ، pp. 173–184، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72803/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button