مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,258
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت های مختلف ژل آلوئه ورا بر ویژگی های کیفی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ سینبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 128

چکیده

 سابقه و هدف: گیاه آلوئه ورا بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که با توجه به ترکیبات تشکیل دهنده آن از دیرباز به عنوان یک گیاه دارویی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. در این مطالعه اثر غلظت های مختلف ژل آلوئه ورا بر ویژگی های کیفی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ بررسی شد.مواد و روش ها: درصدهای مختلف ژل آلوئه ورا (0, 5, 10, 15 و 20 درصد) به دوغ پروبیوتیک اضافه و در یخچال قرار داده شد. آزمون های مربوطه در سه دوره 10 روزه بر روی دوغ انجام گرفت. ارزیابی حسی یک روز بعد از تولید و روز بیست و هشتم نگهداری توسط یک گروه 10 نفره از ارزیاب های آموزش دیده از نظر خصوصیات حسی (رنگ, بو, طعم, بافت و مزه) انجام شد. درصد جدا شدن سرم, اندازه گیری شد. شمارش پروبیوتیک ها در محیط MRS آگار انجام شد. آزمون های رئولوژیکی یک روز بعد از آماده سازی در دمای 10±0.2 درجه سانتی گراد با استفاده از دستگاه رئومتر مجهز به رئومتری استوانه ای هم مرکز انجام شد.یافته ها: بررسی ویژگی های حسی نشان داد که افزایش درصد آلوئه ورا تاثیر معنی داری بر بو و رنگ دوغ پروبیوتیک نداشت اما بافت و پذیرش کلی را بطور معنی دار تحت تاثیر قرار داد. افزایش غلظت آلوئه ورا در فرمولاسیون, درصد جدا شدن سرم را کاهش داد. به طور کلی غلظت 10 درصد آلوئه ورا بیشترین میزان زنده مانی باکتری های پروبیوتیک را در تمامی دوره های نگهداری نشان داد به طوری که در پایان دوره نگهداری حاوی میزان 1.3±0.3´107 لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و میزان 2.1±0.2´107 CFU/ml بیفیدوباکتریوم انیمالیس بود. ویسکوزیته با افزایش سرعت برشی کاهش یافت که در نمونه های حاوی 10 و 20 درصد ژل آلوئه ورا نسبت به شاهد و دیگر نمونه های حاوی ژل مشهود بود.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از تاثیر غلظت های مختلف آلوئه ورا بر خواص کیفی و حسی دوغ پروبیوتیک, غلظت 10 درصد به عنوان غلظت مناسب انتخاب گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دزیانی، مسعود، خسروشاهی اصل، اصغر، و زمردی، شهین. (1396). تاثیر غلظت های مختلف ژل آلوئه ورا بر ویژگی های کیفی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ سینبیوتیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(3)، 121-128. SID. https://sid.ir/paper/121336/fa

    Vancouver: کپی

    دزیانی مسعود، خسروشاهی اصل اصغر، زمردی شهین. تاثیر غلظت های مختلف ژل آلوئه ورا بر ویژگی های کیفی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ سینبیوتیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(3):121-128. Available from: https://sid.ir/paper/121336/fa

    IEEE: کپی

    مسعود دزیانی، اصغر خسروشاهی اصل، و شهین زمردی، “تاثیر غلظت های مختلف ژل آلوئه ورا بر ویژگی های کیفی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در دوغ سینبیوتیک،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 3، pp. 121–128، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121336/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button