مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,099
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ویژگی های انعقادی و شیمیایی پنیر فتای فراپالایشی حاصل از پودر ریتنتیت در سطوح مختلف چربی و کلرید کلسیم

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 در این پژوهش اثر مقادیر مختلف چربی (0, 2, 6, 10, 14 و 18 درصد) موجود در ریتنتیت (ناتراوه) و مقدار کلرید کلسیم (0 و 0.02 درصد) اضافه شده به آن, بر ویژگی های انعقادی (زمان انعقاد, مقدار آب پنیر و بازده تولید پنیر) و شیمیایی (درصد چربی, درصد کل مواد جامد, درصد اسیدیته و مقدار pH) پنیر فتای فراپالایشی تولید شده از پودر ریتنتیت بررسی شد. همچنین اثر نحوه افزودن نمک (گذاردن بر روی کاغذ مخصوص پس از انعقاد یا افزودن مستقیم به ناتراوه), بر ویژگی های انعقادی و شیمیایی نمونه پرچرب مورد بررسی قرار گرفت. بررسی آماری نتایج نشان داد که با کاهش مقدار چربی, زمان انعقاد و مقدار آب پنیر درون بسته افزایش و بازده تولید, کاهش معنی داری یافت (P<0.05). متغیر کلرید کلسیم, اثر کاهنده معنی داری (P<0.001) بر زمان انعقاد دلمه داشت و این اثر در مورد تیمارهای با چربی کمتر از 10 درصد, مشهودتر بود. مقدار کلرید کلسیم اثر معنی داری بر مقدار آب پنیر, بازده تولید و ویژگی های شیمیایی اندازه گیری شده نداشت. از سوی دیگر کاهش چربی اثر معنی داری بر تمامی ویژگی های شیمیایی داشت. بیشترین مقدار چربی, مواد جامد کل و اسیدیته و کمترین مقدار pH, در نمونه حاصل از تراوه با 18 درصد چربی مشاهده گردید که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشت (P<0.05). افزودن نمک به ریتنتیت (بدون استفاده از کاغذ مخصوص) باعث کاهش مقدار ماده جامد و آب پنیر و افزایش بازده تولید گردید, اما اسیدیته و pH دو نمونه پنیر فاقد اختلاف آماری معنی دار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، حسن، مظاهری تهرانی، مصطفی، رضوی، محمدعلی، و قدس روحانی، محسن. (1391). تعیین ویژگی های انعقادی و شیمیایی پنیر فتای فراپالایشی حاصل از پودر ریتنتیت در سطوح مختلف چربی و کلرید کلسیم. علوم و صنایع غذایی ایران، 9(35)، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/72852/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی حسن، مظاهری تهرانی مصطفی، رضوی محمدعلی، قدس روحانی محسن. تعیین ویژگی های انعقادی و شیمیایی پنیر فتای فراپالایشی حاصل از پودر ریتنتیت در سطوح مختلف چربی و کلرید کلسیم. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(35):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/72852/fa

    IEEE: کپی

    حسن رشیدی، مصطفی مظاهری تهرانی، محمدعلی رضوی، و محسن قدس روحانی، “تعیین ویژگی های انعقادی و شیمیایی پنیر فتای فراپالایشی حاصل از پودر ریتنتیت در سطوح مختلف چربی و کلرید کلسیم،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 35، pp. 25–34، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72852/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button