در این تحقیق اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره زردچوبه (1,5 درصد حجمی- حجمی) بر عمر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء که در شرایط سرد(4±1 °C) نگهداری می شد، بررسی گردید. آزمایش های میکروبی شامل بار کل باکتریایی (TVC) و باکتری های سرمادوست (PTC)، آزمایش های شیمیایی شامل شاخص پرکساید(PV) ، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) به همراه pHو ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه انجام گردید. عصاره زردجوبه به طور معنی داری (P<0.05) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمارشده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری های سرمادوست و کل باکتری ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره زردچوبه زیر حد قابل قبول پیشنهادی (7 log cfu/g) باقی ماند و فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت. طبق بررسی های حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمارشده با عصاره زردچوبه نسبت به نمونه شاهد تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بود.