مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,702
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ستیل پیریدینیوم بر روی مخاط دهان

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: دهان شویه ستیل پیریدینیوم از دسته آنتی سپتیکهای کاتیونیک و در گروه ترکیبات آمونیوم چهار ظرفیتی قرار داشته و دارای فعالیت سطحی می باشد. یک باکتریوسید کاتیونیک در PH=5-10 بر علیه باکتریهای g- و g+ می باشد و در بازار دارویی ایران بصورت محلول 2.5 درصد موجوداست. این دهان شویه بطور معمول برای کنترل عفونتهای سطحی دهان و حلق مورد استفاده قرار می گیرد.مواد و روشها: جهت بررسی آسیب های مخاطی این دهان شویه تحقیقی بر روی 84 نفر از دانشجویان داوطلب سطوح مختلف دندانپزشکی با دهان شویه ستیل پیریدنیوم موجود در بازار داروئی با دو غلظت 2.5 درصد و 0.025 درصد در دو زمان 1 و 3 دقیقه با روزی سه بار مصرف از طرف داوطلبین و معاینه افراد مورد نظر در روز چهارم و بررسی عوارض آن در فرم خاص تهیه شده صورت گرفت.یافته ها: ما حصل این بررسی عبارت است از: در داوطلبین استفاده کننده با غلظت 0.025 درصد در مدت 1 دقیقه 89.6 درصد بدون تغییر, 30.6 درصد اختلال چشایی, 37.5 درصد سوزش, 3.4 درصد سفید شدن مخاط و 3.4 درصد اروزیون داشتند.در داوطلبینی که از محلول 0.025 درصد برای مدت 3 دقیقه استفاده می کردند نتایج بصورت 16.9 درصد بدون تغییر, 38 درصد اختلال چشایی, 47.5 درصد سوزش, 19 درصد سفید شدن مخاط و 23.8 درصد اروزیون داشتند.کسانی که از محلول 2.5 درصد برای مدت یک دقیقه استفاده کردند صفر درصد بدون تغییر, 73.7 درصد اختلال چشایی, 54.5 درصد سوزش, 9 درصد سفید شدن مخاط و 100 درصد اروزیون داشتند و بالاخره کسانی که محلول 2.5 درصد را برای مدت سه دقیقه مورد استفاده قرار دادند صفر درصد بدون تغییر 90 درصد اختلال چشایی, 100 درصد سوزش, 100 درصد سفیدی مخاط, 100% اروزیون داشتند.نتیجه گیری: بدین ترتیب می توان نتیجه گیری نمود که آسیبهای مخاطی ناشی از مصرف این دهان شویه به غلظت بالا, مدت زمان مصرف و دفعات مصرف آن و اینکه پس از مصرف دهان را با آب بشویند یا نه, بستگی دارد و در ارتباط با واکنشهای ازدیاد حساسیت نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جوادزاده، عباس، و حسین پورجاجرم، حسن. (1381). بررسی اثرات ستیل پیریدینیوم بر روی مخاط دهان. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 26(2-1)، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/74410/fa

    Vancouver: کپی

    جوادزاده عباس، حسین پورجاجرم حسن. بررسی اثرات ستیل پیریدینیوم بر روی مخاط دهان. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1381؛26(2-1):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/74410/fa

    IEEE: کپی

    عباس جوادزاده، و حسن حسین پورجاجرم، “بررسی اثرات ستیل پیریدینیوم بر روی مخاط دهان،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 26، no. 2-1، pp. 35–46، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74410/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا