مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,014
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر القا تریپلوئیدی بر بهبود شاخصهای کیفی گوشت ماهیان تمام ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss در سال دوم پرورش

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 72

چکیده

 القا تریپلوییدی در بسیاری از ماهیان تمام ماده به علت افزایش رشد و کیفیت بالاتر گوشت, واجد کاربرد اقتصادی است. در این ماهیان کاهش یا توقف روند تکامل گناد به واسطه عقیم شدن ماهیان و عدم ترشح هورمونهای جنسی باعث اثرات مثبت بر شاخصهای کیفی گوشت می گردد. در مطالعه حاضر, آنالیز تقریبی گوشت ماهیان تمام ماده تریپلوئید و دیپلوئید قزل آلای رنگین کمان در سال دوم پرورش با سنجش مقادیر رطوبت, ماده خشک, چربی, پروتئین, خاکستر و انرژی با استفاده از روش استاندارد AOAC, 2000 مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین شاخص رشد احشایی این ماهیان تعیین گردید. نتایج بررسی حاضر بیانگر تفاوت آنالیز تقریبی گوشت ماهیان تریپلوئید تمام ماده در ماههای آخر منتهی به بلوغ جنسی به واسطه عدم تکامل کامل گناد در این ماهیان نسبت به تیمار در حال بلوغ دیپلوئید در سال دوم پرورش بود. در انتهای دوره نمونه برداری میزان رطوبت در تیمار تریپلوئید به طور معنی داری کمتر و مقادیر پروتئین, چربی, انرژی, خاکستر و ماده خشک با توجه به مصرف آنها برای فرایندهای مرتبط با بلوغ در تیمار دیپلوئید به طور معنی داری کمتر بود (p<0.05). در نتیجه گیری کلی, برای پرورش دهندگانی که قصد ادامه پرورش این ماهی در اوزان بالاتر از سن بلوغ و عرضه ماهیان بزرگتر به بازار مصرف را دارند, پرورش ماهیان تریپلوئید تمام ماده نظر به عدم صرف مقادیر چربی و پروتئین ماهیچه برای فعالیت های مرتبط با بلوغ و در نتیجه ثابت ماندن کیفیت گوشت قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سوری نژاد، ایمان، کلباسی، محمدرضا، رضایی، مسعود، و خدابنده، صابر. (1389). تاثیر القا تریپلوئیدی بر بهبود شاخصهای کیفی گوشت ماهیان تمام ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss در سال دوم پرورش. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 9(1)، 60-72. SID. https://sid.ir/paper/74630/fa

    Vancouver: کپی

    سوری نژاد ایمان، کلباسی محمدرضا، رضایی مسعود، خدابنده صابر. تاثیر القا تریپلوئیدی بر بهبود شاخصهای کیفی گوشت ماهیان تمام ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss در سال دوم پرورش. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1389؛9(1):60-72. Available from: https://sid.ir/paper/74630/fa

    IEEE: کپی

    ایمان سوری نژاد، محمدرضا کلباسی، مسعود رضایی، و صابر خدابنده، “تاثیر القا تریپلوئیدی بر بهبود شاخصهای کیفی گوشت ماهیان تمام ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss در سال دوم پرورش،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 60–72، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button