مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره اتانولی و آبی پروپولیس استان کردستان بر باکتری باسیلوس پومیلوس، سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکا

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 67

چکیده

 مقدمه:یکی از محصولات مهم کندوهای عسل, پروپولیس است که خاصیت ضد باکتریایی دارد. هدف از این تحقیق, تعیین فعالیت ضد میکروبی عصاره پروپولیس بر روی سویه های باکتریایی باسیلوس پومیلوس, سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکادر شرایط آزمایشگاهی است.روش بررسی: پس از جمع آوری پروپولیس از مناطق مختلف استان کردستان و تهیه عصاره های الکلی وآبی, حداقل غلظت مهارکنندگی MIC و غلظت کشندگی MBC روی سویه های باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای آنالیز آماری, از نرم افزار SPSS در قالب طرح کاملا تصادفی و برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون آماری DUNCAN در سطح احتمال 5 درصد استفاده گردید.یافته ها:میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی (با استفاده از دو حلال اتانول 96 درصد و دی متیل سولفواکسید) به صورت معنی داری بیش از عصاره آبی پروپولیس بود (0.05>P). حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره الکلی اتانولی پروپولیس برای باکتری باسیلوس پومیلوس 0.328 و برای سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه به ترتیب 0.656 و 1.31 و همچنین حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره الکلی اتانولی پروپولیس برای باکتری های باسیلوس پومیلوس, سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه به ترتیب 0.328, 0.656 و1.31 میلی گرم بر میلی لیتربه دست آمد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره الکلی دی متیل سولفواکسید برای باکتری های باسیلوس پومیلوس, سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکابه ترتیب 0.656, 1.31و 1.31, همچنین حداقل غلظت کشندگی (MBC) به ترتیب, 0.656, 1.31 و 1.31 تعیین گردید. پس از آن حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره آبی برای باکتری های باسیلوس پومیلوس, سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه به ترتیب 1.31, 2.62 و 2.62 مشاهده و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره آبی به ترتیب2.62, 5.25 و 5.25 مشخص شد.نتیجه گیری: عصاره الکلی و آبی پروپولیس قادر به کنترل باکتری های باسیلوس پومیلوس, سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه در شرایط آزمایشگاهی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اطمینانی، فایقه، اطمینانی، ادیبه، و درویشی، شعله. (1396). اثر عصاره اتانولی و آبی پروپولیس استان کردستان بر باکتری باسیلوس پومیلوس, سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکا. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 22(4 )، 57-67. SID. https://sid.ir/paper/76444/fa

    Vancouver: کپی

    اطمینانی فایقه، اطمینانی ادیبه، درویشی شعله. اثر عصاره اتانولی و آبی پروپولیس استان کردستان بر باکتری باسیلوس پومیلوس, سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکا. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1396؛22(4 ):57-67. Available from: https://sid.ir/paper/76444/fa

    IEEE: کپی

    فایقه اطمینانی، ادیبه اطمینانی، و شعله درویشی، “اثر عصاره اتانولی و آبی پروپولیس استان کردستان بر باکتری باسیلوس پومیلوس, سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکا،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 22، no. 4 ، pp. 57–67، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76444/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button