مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

835
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر التهاب و مقاومت انسولینی در موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب

صفحات

 صفحه شروع 80 | صفحه پایان 90

چکیده

 زمینه و هدف: پروتئین whey به عنوان یک پیشگیری کننده بسیار عالی در برابر چاقی شناخته شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر سطوح TNF-a و مقاومت انسولینی در رت های تغذیه شده با غذای پرچرب می باشد.روش بررسی: 40 سر رت نر نژاد ویستار در فاز اول تحقیق به دو گروه تقسیم شدند: 1-رژیم غذایی استاندارد (8 سر), 2-رژیم غذایی پرچرب (32 سر). پس از 9 هفته, در فاز دوم موش های تغذیه شده با غذای پرچرب به 4 گروه (8 سر در هر گروه) تقسیم شدند: 1-کنترل, 2-مکمل whey, 3 -تمرین استقامتی, 4-مکمل whey + تمرین استقامتی. تمرین استقامتی به مدت 10 هفته با سرعت 21 متر در دقیقه با شیب 15 درصد برای 60 دقیقه در روز و 5 روز در هفته انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی (مقایسه گروه کنترل نرمال و کنترل غذای پرچرب) و آنالیز واریانس دوطرفه تجزیه تحلیل شدند.یافته ها: در گروه کنترل غذای پرچرب مقادیر وزن بدن (0.009=P) و بافت چربی (0.002= P), مقاومت به انسولین (p=0.045), (p=0.022) TNF-a نسبت به گروه غذای استاندارد بالاتر بود. وزن بافت چربی (0.02= P), گلوکز (0.006= P), انسولین (0.0003= P), شاخص مقاومت به انسولین (0.00021= P) و سطوح TNF-a بافت چربی (0.039= P) در گروه های مصرف کننده whey نسبت به گروه های بدون مصرف مکمل کمتر بود. همچنین وزن بدن (0.017= P), وزن بافت چربی (0.001= P) و سطوح TNF-a بافت چربی (0.001= P) در گروه های تمرین کرده نسبت به گروه های کنترل کمتر بود.نتیجه گیری: مصرف مکمل whey منجر به بهبود مقاومت انسولینی ناشی از غذای پرچرب و کاهش التهاب گردید. همچنین تمرین استقامتی التهاب بافت چربی را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی کانی گلزار، فرهاد، فتحی، رزیتا، و محجوب، سلیمان. (1396). تاثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر التهاب و مقاومت انسولینی در موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 22(4 )، 80-90. SID. https://sid.ir/paper/76447/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی کانی گلزار فرهاد، فتحی رزیتا، محجوب سلیمان. تاثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر التهاب و مقاومت انسولینی در موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1396؛22(4 ):80-90. Available from: https://sid.ir/paper/76447/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد احمدی کانی گلزار، رزیتا فتحی، و سلیمان محجوب، “تاثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر التهاب و مقاومت انسولینی در موش های صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 22، no. 4 ، pp. 80–90، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button