مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره های متانلی، استونی و آبی بهارنارنج بر میزان تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس در جوجه مرغ

صفحات

 صفحه شروع 34 | صفحه پایان 39

چکیده

 زمینه و هدف: گل های بهار نارنج به طور سنتی در درمان اختلالات عصبی مثل تشنج, صرع و ضعف اعصاب کاربرد دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره های متانلی, استونی و آبی بهارنارنج بر میزان تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس در جوجه مرغ انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 30 جوجه مرغ 5-3 روزه در 23 گروه 6 تایی تقسیم شدند. ایجاد تهوع در حیوانات با استفاده از سولفات مس خوراکی (60 mg/kg) و اپیکا (600 mg/kg) ایجاد شد. عصاره آبی, متانلی و استونی گل بهارنارنج در دوزهای 50, 100, 250 mg/kg به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. همچنین متوکلوپرامید (کنترل مثبت) به صورت داخل صفاقی تزریق شد. میزان تهوع ناشی از سولفات مس و اپیکا به ترتیب پس از 50 و 20 دقیقه ثبت گردید.یافته ها: هر سه نوع عصاره بهارنارنج در دوزهای 100, 250 mg/kg به صورت معنی داری سبب مهار تهوع ناشی از سولفات مس و اپیکا شدند (P<0.05) که در مقایسه با گروه دریافت کننده متوکلوپرامید اثر بهتری نشان دادند. همچنین مقایسه اثر ضدتهوعی عصاره های مختلف این گیاه نشان داد که به ترتیب عصاره های متانلی, آبی و استونی اثر بهتری در پیشگیری از تهوع به سولفات مس و اپیکا داشتند.نتیجه گیری: هر سه عصاره متانلی, استونی و آبی بهارنارنج باعث مهار تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس به صورت وابسته به دوز در مقایسه با متوکلوپرامید در جوجه مرغ می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، حامد، محمدشاهی، نورالدین، لطیفی، آیدا، زمانی، آناهیتا، و شکی، فاطمه. (1395). اثر عصاره های متانلی, استونی و آبی بهارنارنج بر میزان تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس در جوجه مرغ. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 18(3 (پی در پی 59))، 34-39. SID. https://sid.ir/paper/78887/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی حامد، محمدشاهی نورالدین، لطیفی آیدا، زمانی آناهیتا، شکی فاطمه. اثر عصاره های متانلی, استونی و آبی بهارنارنج بر میزان تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس در جوجه مرغ. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1395؛18(3 (پی در پی 59)):34-39. Available from: https://sid.ir/paper/78887/fa

    IEEE: کپی

    حامد فتحی، نورالدین محمدشاهی، آیدا لطیفی، آناهیتا زمانی، و فاطمه شکی، “اثر عصاره های متانلی, استونی و آبی بهارنارنج بر میزان تهوع ناشی از اپیکا و سولفات مس در جوجه مرغ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 18، no. 3 (پی در پی 59)، pp. 34–39، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78887/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button