مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,014
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه وضعیت کنترل گلیسمیک در قبل و بعد از مصرف شیرین کننده های مصنوعی با تغذیه متداول بیماران مبتلا به دیابت تیپ 2

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 31

چکیده

 زمینه و هدف: شیرین کننده های بدون کالری یا مصنوعی, مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که در غذاها و انواع نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرند. این مطالعه به منظور مقایسه وضعیت کنترل گلیسمیک در قبل و بعد از مصرف شیرین کننده های مصنوعی با تغذیه متداول بیماران مبتلا به دیابت تیپ2 انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه شبه تجربی 30 بیمار مبتلا به دیابت تیپ2 (10 مرد و 20 زن) از مراجعین سرپایی درمانگاه غدد بیمارستان امام رضا (ع) تبریز وارد مطالعه شدند. در ابتدای مطالعه از بیماران خواسته شد تا به مدت سه ماه از مصرف رژیم غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی خودداری نمایند و رژیم متداول دیابتی را ادامه دهند. سپس به هر بیمار از تغذیه مخصوص بیماران دیابتی حاوی شیرین کننده های مصنوعی شامل قند, بیسکوئیت اختصاصی و آبنبات تحت نظر متخصص تغذیه به مدت سه ماده تجویز گردید.یافته ها: میانگین گلوکز سرم ناشتا و گلوکز سرم 2ساعت بعداز غذا در بیماران طی سه ماهه دوم به دنبال مصرف محصولات حاوی شیرین کننده های مصنوعی در مقایسه با 3 ماهه اول به طور معنی داری افزایش نشان داد (P<0.05). میانگین گلوکز سرم ناشتای بیماران دیابتی از 121.03±25.3 میلی گرم در دسی لیتر در انتهای سه ماهه اول به 152±42 میلی گرم در دسی لیتر در انتهای سه ماهه دوم رسید. میانگین گلوکز سرم 2ساعت بعد از غذا از میزان 164.4±44.4 میلی گرم در دسی لیتر به 222±7.2 میلی گرم در دسی لیتر افزایش یافت. میانگینHbA1C در سه ماهه اول 6.89±0.9 درصد و در سه ماهه دوم 7.4±1 درصد تعیین شد.نتیجه گیری: مصرف مواد غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی در افراد دیابتی احتمالا منجر به افزایش گلوکز سرم می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی پور، مصطفی، نجفی پور، فرزاد، زارعی زاده، جعفر، و رزاقی خسرقی، زهره. (1396). مقایسه وضعیت کنترل گلیسمیک در قبل و بعد از مصرف شیرین کننده های مصنوعی با تغذیه متداول بیماران مبتلا به دیابت تیپ 2. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 19(4 (پی در پی 64) )، 27-31. SID. https://sid.ir/paper/79098/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی پور مصطفی، نجفی پور فرزاد، زارعی زاده جعفر، رزاقی خسرقی زهره. مقایسه وضعیت کنترل گلیسمیک در قبل و بعد از مصرف شیرین کننده های مصنوعی با تغذیه متداول بیماران مبتلا به دیابت تیپ 2. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1396؛19(4 (پی در پی 64) ):27-31. Available from: https://sid.ir/paper/79098/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی نجفی پور، فرزاد نجفی پور، جعفر زارعی زاده، و زهره رزاقی خسرقی، “مقایسه وضعیت کنترل گلیسمیک در قبل و بعد از مصرف شیرین کننده های مصنوعی با تغذیه متداول بیماران مبتلا به دیابت تیپ 2،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 19، no. 4 (پی در پی 64) ، pp. 27–31، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79098/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا