مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,044
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین غلظت سیلیس در آرد گندم تولیدی استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 36

چکیده

 زمینه و هدف: سیلیکا یا اکسید سیلیس از جمله مواردی است که وجود آن در مواد غذایی, نشانگرآلودگی دانسته شده و جزء کارسینوژن های انسانی طبقه بندی می شود. برخی محققان این ماده را در اتیولوژی سرطان مری دخیل دانسته اند. استان گلستان از نظر بروز و شیوع سرطان مری روی کمربند جهانی این بیماری قرار دارد. مطالعه حاضر به منظور تعیین غلظت سیلیس در آرد گندم مصرفی استان انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه نمونه برداری به روش سرشماری از کل کارخانه های تولید آرد استان (25 کارخانه) انجام شد. نمونه ها به مرکز تحقیقات آب و خاک جهاد کشاورزی گرگان تحویل داده شد. برای استخراج از روش ذوب قلیا در کروزه نیکلی با حرارت 550 درجه سانتی گراد استفاده شد و عصاره به دست آمده به وسیله اسید احیا گردید. کمپلکس حاصل از آن در طول موج 820 نانومتر با اسپکتروفتومتر مورد بررسی قرار گرفت و نتایج ثبت گردید. پس از ورود اطلاعات به نرم افزار آماری SPSS-12 و تعیین شاخص های مرکزی و پراکندگی, اختلاف بین میانگین غلظت سیلیس در مناطق مختلف استان با استفاده از آزمون ناپارامتریک (کروسکال والیس) مقایسه گردید.یافته ها : میانه غلظت سیلیس 0.0030 گرم, میانگین غلظت 0.008760 با انحراف معیار 0.004265, حداقل غلظت 0.003 و حداکثر 0.018 گرم در هر 100 گرم آرد تولیدی کارخانه های استان برآورد گردید. میانه غلظت سیلیس به ترتیب در گرگان و منطقه مرکزی استان (0.012), غرب (0.01) و شرق (0.003) گزارش شد. اختلاف موجود بین میانه ها در مناطق مختلف استان از نظر آماری معنادار نبود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سیلیس آرد گندم در نقاط مختلف این منطقه در حد طبیعی بود. اگر چه در مطالعات قبلی میزان سیلیس در حد بالایی بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سمنانی، شهریار، بشارت، سیما، جباری، علی، کشت کار، عباسعلی، عبدالهی، نفیسه، روشن دل، غلامرضا، و یزدی، حمیدرضا. (1385). تعیین غلظت سیلیس در آرد گندم تولیدی استان گلستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 8(4 (پی در پی 20))، 33-36. SID. https://sid.ir/paper/79588/fa

    Vancouver: کپی

    سمنانی شهریار، بشارت سیما، جباری علی، کشت کار عباسعلی، عبدالهی نفیسه، روشن دل غلامرضا، یزدی حمیدرضا. تعیین غلظت سیلیس در آرد گندم تولیدی استان گلستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1385؛8(4 (پی در پی 20)):33-36. Available from: https://sid.ir/paper/79588/fa

    IEEE: کپی

    شهریار سمنانی، سیما بشارت، علی جباری، عباسعلی کشت کار، نفیسه عبدالهی، غلامرضا روشن دل، و حمیدرضا یزدی، “تعیین غلظت سیلیس در آرد گندم تولیدی استان گلستان،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 8، no. 4 (پی در پی 20)، pp. 33–36، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button