مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

787
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه نوع تغذیه تا 6 ماهگی و طول دوره شیردهی با چاقی کودکان 59-24 ماهه (گزارش کوتاه)

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 111

چکیده

 زمینه و هدف: باتوجه به گذر تغذیه ای ایران, چاقی دوران کودکی در کنار سوءتغذیه پروتئین - انرژی در حال گسترش است. این مطالعه به منظور تعیین رابطه نوع تغذیه تا 6 ماهگی و طول دوره شیردهی با شیوع چاقی در کودکان 24 تا 59 ماهه شهرستان بندرترکمن انجام گردید.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 343 کودک 24تا 59 ماهه با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب با حجم از روی آخرین فهرست موجود در خانه های بهداشت تحت پوشش مراکز بهداشتی شهرستان بندرترکمن طی سال 1385 انتخاب شد. چاقی (بالا بودنz-score  وزن به قد) بر مبنای بیشتر از 2+ انحراف معیار استاندارد بررسی مرکز ملی سلامت آمریکا تعریف گردید. داده ها از طریق مصاحبه حضوری با مادران و اندازه گیری قد و وزن کودک در پرسشنامه ثبت شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-11.5 و آزمون های آماری کای اسکوئر, تست دقیق فیشر, پیرسون و آنالیز رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: در این مطالعه 6.4 درصد کودکان چاق بودند. طول دوره شیردهی با امتیاز z-score وزن برای قد کودکان همبستگی معنی دار و معکوس داشت (r=-0.158, P=0.003). چاقی کودکان با تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی, 5.1 درصد بود؛ در حالی که 15.2 درصد کودکان با تغذیه غیر از شیر مادر چاق بودند و این تفاوت معنی دار بود (x2=6.68, P=1.01). طول دوره شیردهی می بایست حداقل 18 ماه باشد تا اثر معنی داری در کاهش چاقی داشته باشد (x2=7.923, P=0.005). در نهایت آنالیز رگرسیون لجستیک نیز نشان داد که طول دوره شیردهی بیشتر از 18 ماه باعث کاهش 64 درصدی شانس احتمال ابتلا به چاقی می شود (Exp(b)=-0.36, P=0.028). با توجه به این که اکثر ساکنین بندرترکمن از قوم ترکمن می باشند؛ 95 درصد کودکان از قوم ترکمن بودند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی و دوره شیردهی بیش از 18 ماه در کاهش خطر چاقی کودکان نقش بارزی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیم زاده کر، بهروز، کلانتری، ناصر، کبیر، محمدجواد، و ابدی، علیرضا. (1390). رابطه نوع تغذیه تا 6 ماهگی و طول دوره شیردهی با چاقی کودکان 59-24 ماهه (گزارش کوتاه). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 13(2 (پی در پی 38))، 107-111. SID. https://sid.ir/paper/79740/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیم زاده کر بهروز، کلانتری ناصر، کبیر محمدجواد، ابدی علیرضا. رابطه نوع تغذیه تا 6 ماهگی و طول دوره شیردهی با چاقی کودکان 59-24 ماهه (گزارش کوتاه). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1390؛13(2 (پی در پی 38)):107-111. Available from: https://sid.ir/paper/79740/fa

    IEEE: کپی

    بهروز ابراهیم زاده کر، ناصر کلانتری، محمدجواد کبیر، و علیرضا ابدی، “رابطه نوع تغذیه تا 6 ماهگی و طول دوره شیردهی با چاقی کودکان 59-24 ماهه (گزارش کوتاه)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 13، no. 2 (پی در پی 38)، pp. 107–111، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79740/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button