مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

مقایسه میزان IgA و IgE بزاقی در کودکانی که در دوره نوزادی با شیر مادر و شیر خشک تغذیه شده اند

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 مقدمه و هدف: فاکتورهای ایمنی موضعی دهان ممکن است نقش محافظتی در برابر بیماری های دهان و دفاع بر علیه عوامل میکروبی داشته باشند. IgA بزاقی یک فاکتور موضعی اصلی برای جلوگیری از پوسیدگی و بیماری پریودونتال می باشد. هدف این مطالعه تعیین غلظت IgA و IgE بزاقی در کودکان تغذیه شده با شیر خشک و شیر مادر در دوره نوزادی می باشد.مواد و روشها: در مجموع 80 کودک سالم 5 ساله وارد این مطالعه شدند. بر اساس نوع تغذیه در دوره نوزادی, کودکان به دو گروه تقسیم شود. یک گروه شامل 50 کودک تغذیه شده با شیر مادر و گروه دیگر شامل 30 کودک تغذیه شده با شیرخشک بود. یک میلی لیتر از بزاق کودکان جمع آوری و سانتریفوژ شد و در دمای منهای 70 درجه سانتیگراد نگهداری گردید. غلظت IgA و IgE بزاقی با استفاده از تکنیک الیزا تعیین شد.نتایج: در کودکان تغذیه شده با شیر مادر غلظت IgA بزاقی (17.3 ±39.6mg/l ) بطور معنی داری (0.0001=p) بالاتر از کودکان تغذیه شده با شیر خشک (14 ± 26.9mg/l) بود. از طرف دیگر میزان IgE بزاقی به طور معنی داری (p=0.047) در افراد تغذیه شده با شیر مادر کمتر از کودکان تغذیه شده با شیرخشک بود (19.7 ±5.01IU/ml ) در برابر (39.4 ±74.11IU/ml ).نتیجه گیری: این نتایج نشان می دهند که تغذیه با شیر مادر باعث افزایش IgA بزاقی در اوایل زندگی می گردد که ممکن است نقشی در ایمنی حفره دهانی داشته باشند. مقادیر بالاتر IgE که در کودکان تغذیه شده با شیرخشک مشاهده گردید, ممکن است یک نقش بالقوه در توسعه واکنش های التهابی و آلرژی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفرزاده، عبداله، حسن شاهی راویز، غلامحسین، کاظمی عرب آبادی، محمد، مصطفایی، علی، صادقی، مصطفی، نعمت الهی، محمدعلی، رضایتی، محمدتقی، و نعمتی، مریم. (1386). مقایسه میزان IgA و IgE بزاقی در کودکانی که در دوره نوزادی با شیر مادر و شیر خشک تغذیه شده اند. همایش دوسالانه ایمونولوژی، آسم و آلرژی. SID. https://sid.ir/paper/806415/fa

    Vancouver: کپی

    جعفرزاده عبداله، حسن شاهی راویز غلامحسین، کاظمی عرب آبادی محمد، مصطفایی علی، صادقی مصطفی، نعمت الهی محمدعلی، رضایتی محمدتقی، نعمتی مریم. مقایسه میزان IgA و IgE بزاقی در کودکانی که در دوره نوزادی با شیر مادر و شیر خشک تغذیه شده اند. 1386. Available from: https://sid.ir/paper/806415/fa

    IEEE: کپی

    عبداله جعفرزاده، غلامحسین حسن شاهی راویز، محمد کاظمی عرب آبادی، علی مصطفایی، مصطفی صادقی، محمدعلی نعمت الهی، محمدتقی رضایتی، و مریم نعمتی، “مقایسه میزان IgA و IgE بزاقی در کودکانی که در دوره نوزادی با شیر مادر و شیر خشک تغذیه شده اند،” presented at the همایش دوسالانه ایمونولوژی، آسم و آلرژی. 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/806415/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button