مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,970
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر گرده افشانی بر کمیت و کیفیت بذر ده رقم پیاز انتخاب شده در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 46

چکیده

 با وجود مرغوبیت رقم های بومی پیاز (Allium cepa L.), تولید اقتصادی بذر این رقم ها در داخل کشور با موانعی روبرو است و هر ساله مقدار زیادی بذر پیاز از کشورهای دیگر وارد می گردد. یکی از مسایل مهمی که در تولید بذر پیاز حایز اهمیت است, تلقیح و باروری گل های آن است. حشرات از جمله زنبور عسل از عوامل موثر در گرده افشانی گل های پیاز می باشند. به منظور ارزیابی تاثیر حشرات گرده افشان بر کیفیت و کمیت بذر 9 رقم پیاز انتخابی بومی ایران و یک رقم خارجی, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. کرت های اصلی شامل رقم های پیاز و کرت های فرعی شامل گرده افشانی آزاد و جلوگیری از گرده افشانی توسط حشرات بود. نتایج نشان داد میزان بذر تولید شده در یک گل آذین با حضور گرده افشان ها 2.4 برابر گل آذین های گرده افشانی نشده (داخل قفس های توری و بدون حضور گرده افشان ها) بود. تاثیر گرده افشانی بر وزن هزار دانه ناچیز (غیر معنی دار) بود. درصد جوانه زنی در بذرهای حاصل از کرت های گرده افشانی شده 7 درصد بیشتر از کرت های گرده افشانی نشده بود. میانگین تعداد ساعت های لازم برای تندش بذرهای حاصل از کرت های گرده افشانی شده 10.6 ساعت کمتر از بذرهای کرت های گرده افشانی نشده بود. وزن خشک گیاهچه حاصل از بذرهای کرت های گرده افشانی شده بیشتر از بذرهای کرت های گرده افشانی نشده بود. بین رقم های مختلف از نظر میزان بذر در گل آذین اختلاف معنی داری وجود داشت. بیشترین مقدار بذر تولید شده از رقم 'سفید قم' و کمترین مقدار از رقم 'هوراند' به دست آمد. میزان تاثیر گرده افشانی بر وزن بذر در رقم های مختلف به دلیل برهمکنش معنی دار, متفاوت بود. همچنین بین رقم های مختلف از نظر وزن هزار دانه, درصد و سرعت جوانه زنی بذر و وزن خشک گیاهچه اختلاف معنی داری وجود داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سیدابراهیمی، سلمی، مبلی، مصطفی، عبادی، رحیم، و رضایی، عبدالمجید. (1383). اثر گرده افشانی بر کمیت و کیفیت بذر ده رقم پیاز انتخاب شده در اصفهان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 5(1)، 33-46. SID. https://sid.ir/paper/80707/fa

Vancouver: کپی

سیدابراهیمی سلمی، مبلی مصطفی، عبادی رحیم، رضایی عبدالمجید. اثر گرده افشانی بر کمیت و کیفیت بذر ده رقم پیاز انتخاب شده در اصفهان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1383؛5(1):33-46. Available from: https://sid.ir/paper/80707/fa

IEEE: کپی

سلمی سیدابراهیمی، مصطفی مبلی، رحیم عبادی، و عبدالمجید رضایی، “اثر گرده افشانی بر کمیت و کیفیت بذر ده رقم پیاز انتخاب شده در اصفهان،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 5، no. 1، pp. 33–46، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80707/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button