مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

876
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کلرید کلسیم و پرتوتابی UV-C بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم «البرتا»

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 44

چکیده

 هلو از جمله میوه های دارای تنفس خودرس بوده و عمر انباری آن محدود می باشد. در این پژوهش کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم «البرتا» با استفاده از پرتو فرابنفش (UV-C) دارای طول موج 254 نانومتر در سه زمان صفر (شاهد), 5 و 15 دقیقه و همچنین غوطه وری در کلرید کلسیم با سه غلظت صفر (شاهد), 1 و 3% مورد بررسی قرار گرفت. از هر تیمار به فاصله زمانی 15 روز یکبار و در مجموع سه بار نمونه برداری انجام شد. صفاتی که در این آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند شامل سفتی بافت میوه, درصد مواد جامد محلول (TSS), اسیدیته قابل تیتراسیون (TA), نسبت pH, TSS/TA آب میوه, درصد کاهش وزن میوه و میزان پوسیدگی بودند. پژوهش در یک آزمایش فاکتوریل با طرح پایه به طور کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که سفتی بافت در میوه های که به مدت 15 دقیقه در معرض پرتو قرار گرفته بودند نسبت به میوه های شاهد و میوه های پرتوتابی شده به مدت 5 دقیقه بیشتر بود. پرتوتابی همچنین اثر معنی داری بر میزان پوسیدگی میوه داشت. بیشترین میزان پوسیدگی مربوط به تیمار شاهد بود. پرتوتابی روی سایر صفات تاثیری نداشت. سفتی بافت در میوه های تیمار شده با کلرید کلسیم 3% نسبت به میوه های شاهد و میوه های غوطه ور در کلرید کلسیم 1% بیشتر بود. با افزایش درصد کلسیم, اسیدیته قابل تیتراسیون افزایش یافت. تاثیر کلرید کلسیم روی درصد کاهش وزن میوه و همچنین میزان پوسیدگی معنی دار بود. کمترین میزان کاهش وزن و همچنین کمترین میزان پوسیدگی مربوط به تیمار کلرید کلسیم 3% بود. کلرید کلسیم روی سایر صفات اثر معنی دار نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    غلامیان، ماندانا، معلمی، نوراله، عالم زاده انصاری، ناصر، و صدرزاده، محمد. (1387). اثر کلرید کلسیم و پرتوتابی UV-C بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم «البرتا». مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 9(1)، 35-44. SID. https://sid.ir/paper/80748/fa

    Vancouver: کپی

    غلامیان ماندانا، معلمی نوراله، عالم زاده انصاری ناصر، صدرزاده محمد. اثر کلرید کلسیم و پرتوتابی UV-C بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم «البرتا». مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1387؛9(1):35-44. Available from: https://sid.ir/paper/80748/fa

    IEEE: کپی

    ماندانا غلامیان، نوراله معلمی، ناصر عالم زاده انصاری، و محمد صدرزاده، “اثر کلرید کلسیم و پرتوتابی UV-C بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم «البرتا»،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 35–44، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا