مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

918
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات پرتوتابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 59

چکیده

 در این مطالعه برای افزایش عمر انباری و کیفیت میوه هلو رقم زعفرانی, میوه ها با اشعه ماوراء بنفش (UV-C) با شدت 1.435×10-4 Wcm-2 با سه زمان مختلف صفر (شاهد), 5 و 15 دقیقه و همچنین غوطه وری در محلول کلرید کلسیم با دو غلظت صفر (شاهد) و 3 درصد تیمار شدند. این آزمایش به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با 4 تکرار بود. میوه های هلو پس از برداشت و پس از اعمال تیمارهای مورد نظر 45 روز در سردخانه در  دمای 0oC و رطوبت نسبی 90±5 درصد نگهداری شدند. صفات مورد بررسی در این آزمایش عبارت بودند از: سفتی بافت میوه, درصد مواد جامد محلول کل, اسیدیته قابل تیتراسیون, نسبت TSS/TA,pH  آب میوه, درصد کاهش وزن, درصد پوسیدگی و میزان اسید آسکوربیک. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که پرتوتابی با اشعه UV-C و غوطه وری در کلرید کلسیم قابلیت انباری میوه ها را افزایش و کیفیت میوه ها را در پایان دوره نگهداری بهبود دادند. پرتوتابی فاکتورهایی مانند pH,TSS/TA  و پوسیدگی را کاهش و اسیدیته قابل تیتراسیون, سفتی میوه و اسید آسکوربیک را افزایش داد. غوطه وری در کلرید کلسیم سفتی میوه و اسیدیته قابل تیتراسیون را افزایش و درصد کاهش وزن, درصد پوسیدگی و TSS/TA را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمزه زاد، خلیل، ربیعی، ولی، ناصری، لطفعلی، و همتی، سیاوش. (1388). اثرات پرتوتابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 40(4)، 53-59. SID. https://sid.ir/paper/148462/fa

    Vancouver: کپی

    حمزه زاد خلیل، ربیعی ولی، ناصری لطفعلی، همتی سیاوش. اثرات پرتوتابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1388؛40(4):53-59. Available from: https://sid.ir/paper/148462/fa

    IEEE: کپی

    خلیل حمزه زاد، ولی ربیعی، لطفعلی ناصری، و سیاوش همتی، “اثرات پرتوتابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 40، no. 4، pp. 53–59، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148462/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button