مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارقام روز کوتاه پیاز خوراکی و امکان استفاده از پیازهای ریز برای تولید محصول پیاز

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در مناطق گرمسیر استان کرمان به منظور تولید زودرس محصول پیاز، نشا برای کشت، چند آزمایش در مزرعه در دو سال انجام گرفت. در آ‍مایش اول 13 رقم از پیازهای روز کوتاه با رقم رایج منطقه (’تگزاس ارلی گرانوا‘)، از نظر مقاومت به تولید شاخه گل دهنده مقدار محصول پیاز و قطر پیاز در شهرستان بم با یکدیگر مقایسه شدند. تولید شاخه گل دهنده، به ترتیب در ارقام ’ساواناسوئیت‘، ’ویولت‘ و ’تگزاس ارلی گرانوا‘، 1، 79 و 6% بود. محصول پیاز نیز در ارقام تفاوت داشت و مقدار آن از 4.2 تن در هکتار (در رقم ’ویولت‘) تا 60 تن در هکتار(در رقم ’سوپر سلکت‘) متفاوت بود. در 3 آزمایش جداگانه دیگر اثر اندازه های مختلف پیاز ریز و نشا و غلظت های مختلف پاکلوبوترازول در ارقام ’تگزاس ارلی گرانوا‘، ’تگزاس‘، ’سوپر سلکت‘ و ’گلدراش‘ بر میزان تولید شاخه گل دهنده، میانگین وزن پیاز و مقدار گل محصول پیاز مطالعه گردید. واکنش این ارقام به گلدهی متفاوت بود بطوری که رقم ’تگزاس‘ مقاومترین، رقم ’سوپر سکلت‘ متوسط و رقم ’گلد راش‘ حساسترین بود. تاثیر باز دارنده رشد پاکلوبوترازول در کاهش گلدهی در ارقام بسیار متفاوت بود. بطوری که در رقم ’تگزاس‘ بی تاثیر در رقم ’گلد راش‘ متوسط و در رقم ’سوپر سکلت‘ موثر بود. بطور کلی در مقایسه با نشا، پیازهای ریز محصول بیشتر و گل کمتری تولید کردند. ولی این روند در ارقام متفاوت بود. بطوری که در رقم ’تگزاس‘ اندازه های 15-10 و 20-15 میلی متری پیازهای ریز گل کمتری نسبت به نشا تولید بود. ولی در ارقام’گلد راش‘ و ’سوپر سکلت‘ فقط پیازهای ریز 15-10 میلی متری چند روندی را نشان دادند. بنابراین، به نظر می رسد که در کلیه ارقام، پیاز ریز بویژه با قطر 15-10 میلی متر می تواند جانشین مناسبی برای نشا باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آروین، محمدجواد. (1380). مقایسه ارقام روز کوتاه پیاز خوراکی و امکان استفاده از پیازهای ریز برای تولید محصول پیاز . مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 2(2-1)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/80765/fa

    Vancouver: کپی

    آروین محمدجواد. مقایسه ارقام روز کوتاه پیاز خوراکی و امکان استفاده از پیازهای ریز برای تولید محصول پیاز . مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1380؛2(2-1):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/80765/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد آروین، “مقایسه ارقام روز کوتاه پیاز خوراکی و امکان استفاده از پیازهای ریز برای تولید محصول پیاز ،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 2، no. 2-1، pp. 49–58، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80765/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button