مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,018
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تحمل به شوری کلرور سدیمی در دانهال های چند رقم بادام

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

کلیدواژه

بادام (.Prunus amygdalu Batsch)Q4

چکیده

 تحمل به شوری (NaCl) و اثرات آن روی شاخص های رشد و مقدار عناصر معدنی دانهال های چهار رقم بادام ('آذر', 'سهند', 'شکوفه' و 'نون پاریی') به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در پنج تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بذور ارقام مورد مطالعه پس از رفع خفتگی, در گلدان های حاوی پرلیت کاشته شده و شرایط رشد آن ها در گلخانه فراهم گردید. پس از یک ماه رشد, دانهال ها تحت تنش شوری با غلظت های 0, 50 و 100 میلی مولار NaCl قرار داده شدند. پس از پایان مدت پیش بینی شده برای تیمار شوری, طول ساقه, سطح برگ و وزن تر و خشک کل گیاهچه, شاخساره و ریشه اندازه گیری شد. همچنین مقدار Mg, Ca, K, Na و Cl موجود در ساقه با روش های متداول آزمایشگاهی تعیین شد. نتیجه آزمایش نشان داد که شوری, طول ساقه, سطح برگ و وزن تر و خشک کل گیاهچه, شاخساره و ریشه را در هر چهار رقم کاهش داد. مقدار کاهش در این شاخص ها متناسب با مقدار NaCl در تیمار شوری گیاهان بود به طوری که در تیمار 100 میلی مولار نمک NaCl بیشترین کاهش در شاخص های رشد مشاهده شد. افزایش سطوح شوری, مقدار Na و Cl ساقه و همچنین نسبت Na/K ساقه در هر چهار رقم بادام را افزایش داد اما اثری روی غلظت Ca, K و Mg ساقه نداشت. رقم 'سهند' با کمترین مقدار Na و بیشترین مقدار K در مقایسه با سایر ارقام شاخص تر بود. این رقم همچنین کمترین نسبت Na/K ساقه را در برداشت. در ارقام مورد آزمایش تغییر معنی داری در مقدار کل Cl و Na ساقه اختلاف معنی دار بود. اما از نظر تغییر در مقدار Mg و Na ساقه اختلاف معنی دار بود. رقم نون 'نون پاریی' بیشترین مقدار Mg ساقه را در مقایسه با ارقام دیگر دارا بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گریگوریان، وازگین، جوادی صابر، جواد، کسرایی، رحیم، مطلبی آذر، علیرضا، و دژم پور، جلیل. (1381). تعیین تحمل به شوری کلرور سدیمی در دانهال های چند رقم بادام. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 3(2-1)، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/80825/fa

    Vancouver: کپی

    گریگوریان وازگین، جوادی صابر جواد، کسرایی رحیم، مطلبی آذر علیرضا، دژم پور جلیل. تعیین تحمل به شوری کلرور سدیمی در دانهال های چند رقم بادام. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1381؛3(2-1):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/80825/fa

    IEEE: کپی

    وازگین گریگوریان، جواد جوادی صابر، رحیم کسرایی، علیرضا مطلبی آذر، و جلیل دژم پور، “تعیین تحمل به شوری کلرور سدیمی در دانهال های چند رقم بادام،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 3، no. 2-1، pp. 1–14، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80825/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا