مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از اکسین های مصنوعی، راهی برای کاهش تلفات مرکبات؛ مقاله کوتاه

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 مرکبات با تولید سالانه حدود 3.5 میلیون تن, بیشترین سهم تولید محصول های باغی در ایران را به خود اختصاص می دهند. کاهش تلفات در حدی که بتواند اقتصادی و معنی دار باشد کمک بزرگی به تولید کنندگان, مصرف کنندگان و اقتصاد ملی کشور است. در این آزمایش تاثیر دو نوع اکسین مصنوعی شامل نفتالن استیک اسید (NAA) با غلظت های صفر, 300, 400 و 500 میلی گرم در لیتر و 2 و 4 دی کلروفنوکسی استیک اسید (2,4-D) با غلظت های صفر, 10, 30 و 60 میلی گرم در لیتر بر استحکام پوست, ریزش پیش از برداشت و فراوانی نسبی اندازه های مختلف نارنگی انشو مورد بررسی قرار گرفت. درختان پس از پایان ریزش فیزیولوژیک میوه در قطعه های جداگانه آزمایشی, محلول پاشی شدند. نتایج نشان داد که تیمار 400 میلی گرم در لیتر NAA و همه تیمارهای 2,4-D, استحکام و فشردگی بافت پوست را افزایش دادند. همچنین تیمار 400 میلی گرم در لیتر NAA ریزش پیش از برداشت میوه را به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش داد. همه تیمار های NAA و 2,4-D موجب کاهش معنی دار درصد میوه های ریز و غیر قابل فروش شدند و از سوی دیگر درصد میوه های درشت و بازار پسند را به طور معنی داری افزایش دادند. بر اساس نتایج این آزمایش, به کارگیری این اکسین ها می تواند در کاهش تلفات میوه مرکبات موثر باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اخلاقی امیری، نگین، ارزانی، کاظم، و ابراهیمی، یونس. (1381). استفاده از اکسین های مصنوعی, راهی برای کاهش تلفات مرکبات؛ مقاله کوتاه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 3(2-1)، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/80826/fa

Vancouver: کپی

اخلاقی امیری نگین، ارزانی کاظم، ابراهیمی یونس. استفاده از اکسین های مصنوعی, راهی برای کاهش تلفات مرکبات؛ مقاله کوتاه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1381؛3(2-1):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/80826/fa

IEEE: کپی

نگین اخلاقی امیری، کاظم ارزانی، و یونس ابراهیمی، “استفاده از اکسین های مصنوعی, راهی برای کاهش تلفات مرکبات؛ مقاله کوتاه،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 3، no. 2-1، pp. 59–66، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80826/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button