مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

812
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان اتیلن و تنفس در میوه نارنگی ساتسوما برای ارزیابی خسارت سرمازدگی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 102

چکیده

 حساسیت میوه نارنگی «ساتسوما» به سرمازدگی در انبار قابلیت بازار رسانی طولانی مدت آن را محدود می کند. در این پژوهش تاثیر قرار گرفتن میوه در زیر جریان آب گرم و یا غوطه وری در آن بر افزایش تحمل سرمازدگی و دیگر تغییرهای فیزیولوژیکی در نارنگی «ساتسوما» مورد بررسی قرار گرفته است. تیمارهای مختلف آب گرم خسارت سرمازدگی را به مقدار کم یا زیاد بسته به نوع تیمار کاهش داد ولی هیچکدام از آن ها نتوانستند از رخداد سرمازدگی جلوگیری کنند. بیشترین کاهش در میزان و شدت سرمازدگی در میوه هایی دیده شد که پیش از انبار کردن در زیر جریان آب گرم 50 درجه سانتی گراد به مدت 30 ثانیه و یا غوطه ور کردن در آن به مدت 2 دقیقه تیمار شدند. استفاده از آب گرم با دمای بیش از 50 درجه سانتی گراد نه تنها خسارت سرمازدگی را کاهش نداد بلکه سوختگی پوست میوه ها را زیاد نمود. از نظر اسیدیته و میزان قند محلول اختلاف معنی داری بین میوه های تیمار شده و شاهد در طی نگهداری طولانی مدت دیده نشد. به طور کلی میزان استالدئید و اتانول تجمع یافته در فضای بالای آب میوه و نیز مقدار اتیلن تولید شده و شدت تنفس پس از 4 هفته نگهداری یعنی همزمان با پدیدار شدن نشانه های سرمازدگی زیاد بود ولی پس از آن تا پایان دوره انبارمانی با افزایش خسارت سرمازدگی کاهش یافت. در مجموع تیمارهایی که خسارت سرمازدگی را کاهش دادند به طور قابل ملاحظه ای از افزایش میزان تولید اتیلن و شدت تنفس نیز جلوگیری نمودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسم نژاد، محمود، بابالار، مصباح، مستوفی، یونس، و مارش، کنت. (1386). اندازه گیری میزان اتیلن و تنفس در میوه نارنگی ساتسوما برای ارزیابی خسارت سرمازدگی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 8(2)، 91-102. SID. https://sid.ir/paper/80948/fa

    Vancouver: کپی

    قاسم نژاد محمود، بابالار مصباح، مستوفی یونس، مارش کنت. اندازه گیری میزان اتیلن و تنفس در میوه نارنگی ساتسوما برای ارزیابی خسارت سرمازدگی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1386؛8(2):91-102. Available from: https://sid.ir/paper/80948/fa

    IEEE: کپی

    محمود قاسم نژاد، مصباح بابالار، یونس مستوفی، و کنت مارش، “اندازه گیری میزان اتیلن و تنفس در میوه نارنگی ساتسوما برای ارزیابی خسارت سرمازدگی،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 91–102، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80948/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button