مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

14,782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

کاربرد زیست فناوری در کشاورزی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 تکنولوژی مبتنی بر بیولوژی, به ویژه زمانی که در زمینه کشاورزی, صنایع غذایی و پزشکی استفاده می شود, بیوتکنولوژی یا زیست فناوری نامیده می شود. یکی از تعاریف جامع این علم عبارت است از: مجموعه ای از فنون و روش ها که در آن از موجودات زنده یا بخشی از آنها در فرایندهای تولید, تغییر و بهینه سازی و یا به منظور استفاده های ویژه از گیاهان و جانوران به کار می رود. تعاریف این علم بر اساس نوع استفاده آن می باشد. یکی از شاخه های زیست فناوری, زیست فناوری کشاورزی می باشد که در فرایندهای کشاورزی کاربرد دارد. برای مثال با استفاده از این تکنولوژی می توان گیاهان ترانسژنیک سازگار با شرایط محیطی ویژه ای را ایجاد نمود. کاربردهای زیست فناوری در کشاورزی بسیار فراوان است. یکی از این کاربردها, افزایش بازده محصولات است. با استفاده از زیست فناوری مدرن می توان یک یا دو ژن را به واریته ها, جهت ایجاد یک خصوصیت جدید به منظور افزایش بازده آنها انتقال داد. مقاومت در برابر تنش های محیطی از دغدغه های مهم زیست فناوران (بیوتکنولوژیست ها) است. گیاهان ژن هایی دارند که آنها را قادر می سازد در برابر تنش های زنده و غیرزنده از خود مقاومت نشان دهند. برای مثال, شوری و خشکی دو عامل محدود کننده بسیار مهم در تولیدات کشاورزی می باشند. زیست فناوران به دنبال گیاهان مقاوم در برابر چنین تنش هایی هستند تا به این وسیله بتوانند با کشف و انتقال ژن های این گیاهان به سایر گیاهان در آنها مقاومت ایجاد کنند. افزایش کیفیت محصولات خوراکی از کاربردهای دیگر این علم است. پروتین در غذاها باعث افزایش کیفیت غذایی می شود. با اننقال پروتئین های حبوبات و غلات و ایجاد اسید آمینه ها می توان رژیم غذایی بسیار مناسب برای انسان ها ایجاد نمود. کاهش استفاده از علفکش ها و سایر مواد شیمیایی از زمینه های کاربردی دیگر این علم است. بیشتر کاربردهای تجاری زیست فناوری در کشاورزی در زمینه کاهش وابستگی کشاورزان به مواد شیمیایی است. از یافته های اخیر تولید محصولات گیاهی با ویژگی درمانی یا پیشگیری است. در این راستا, دانشمندان توانسته اند با استفاده از تغییرات ژنتیکی موز و گوجه فرنگی حاوی واکسن های خوراکی ایجاد نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حبیب زاده، علیرضا، و راشد، سیامک. (1386). کاربرد زیست فناوری در کشاورزی. همایش منطقه ای کاربرد فناوری های نوین در کشاورزی. SID. https://sid.ir/paper/809733/fa

    Vancouver: کپی

    حبیب زاده علیرضا، راشد سیامک. کاربرد زیست فناوری در کشاورزی. 1386. Available from: https://sid.ir/paper/809733/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا حبیب زاده، و سیامک راشد، “کاربرد زیست فناوری در کشاورزی،” presented at the همایش منطقه ای کاربرد فناوری های نوین در کشاورزی. 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/809733/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button