مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,991
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

313
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) بر سطح سرمی نشانگرهای عملکرد کلیه و آنزیم های شاخص عملکرد کبد در مدل تجربی دیابت نوع I

صفحات

 صفحه شروع 370 | صفحه پایان 378

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به خواص آنتی اکسیدانی, آنتی هیپرگلیسمیک و آنتی هیپرلیپیدمیک عصاره دانه های گیاه هویج در دیابت ملیتوس برای بررسی عدم سمیت آن, در این مطالعه اثر این عصاره بر نشانگرهای عملکرد کلیه و آنزیم های شاخص عملکرد کبد در موش های صحرایی دیابتی بررسی شد.مواد و روش ها: دیابت نوع Ι با تزریق استرپتوزوتوسین (70 mg/kg, i.p) به موش های صحرائی نر القا شد. قبل از تزریق و 5 روز بعد, خونگیری از موش های ناشتا, برای تعیین سطح سرمی گلوکز, آنزیم های کبدی (AST, ALT) و کراتینین, اوره و اسید اوریک انجام و حیواناتی که میزان گلوکز سرمی آن ها بیش از 250 mg/dL بود دیابتی محسوب شدند و عصاره مذکور با دوزهای 100 mg/kg, 200 و 300 , آب مقطر (0.5 mL) و گلابین کلامید (600 mg/kg) را روزانه به مدت 3 و در طی 14 روز به طور جداگانه به روش گاواژ دریافت نمودند. در پایان هر دوره, سنجش فاکتورهای مختلف سرم با کیت های مربوط با روش اسپکتروفتومتری انجام شد.یافته ها: تجویز دوزهای مختلف عصاره به مدت 3 و 14 روز سبب افزایش سطح سرمی آنزیم های کبدی و نشانگرهای عملکرد کلیه نگردید. بعلاوه تجویز عصاره با دوز 300 به مدت 3 روز میزان اوره و در مدت 14 روز مقدارکراتینین سرمی را بطور معنی دار کاهش داد. همچنین تجویز 3 روزه دوزهای 100 mg/kg و 300 عصاره مقدار AST و تجویز 14 روزه دوز 200 mg/kg عصاره مقدار ALT سرمی را بطور معنی دار کاهش داد.نتیجه گیری: تجویز این عصاره برای کاهش عوارض دیابت نه تنها عوارض جانبی نامطلوب کبدی و کلیوی نداشت بلکه تا حدودی سبب بهبود عملکرد این اندامها نیز گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورابولی، ایران، و رنجبر، بنفشه. (1393). اثر عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) بر سطح سرمی نشانگرهای عملکرد کلیه و آنزیم های شاخص عملکرد کبد در مدل تجربی دیابت نوع I. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 21(3)، 370-378. SID. https://sid.ir/paper/82065/fa

    Vancouver: کپی

    پورابولی ایران، رنجبر بنفشه. اثر عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) بر سطح سرمی نشانگرهای عملکرد کلیه و آنزیم های شاخص عملکرد کبد در مدل تجربی دیابت نوع I. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1393؛21(3):370-378. Available from: https://sid.ir/paper/82065/fa

    IEEE: کپی

    ایران پورابولی، و بنفشه رنجبر، “اثر عصاره دانه های هویج (Daucus carota ssp.sativum) بر سطح سرمی نشانگرهای عملکرد کلیه و آنزیم های شاخص عملکرد کبد در مدل تجربی دیابت نوع I،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 21، no. 3، pp. 370–378، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82065/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button