مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,023
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج و شناسایی روغنهای اساسی پوست تازه میوه نارنج .Citrus aurantium var. amara L با روش پرس سرد و استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی (SFE)

صفحات

 صفحه شروع 619 | صفحه پایان 625

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 هیدروکربنهای ترپنی، ترکیبات اصلی اسانسی پوست میوه مرکبات می باشند؛ مهمترین این ترپنها، لیمونین است. این ترکیب به حرارت حساس بوده و روشهای استخراجی مبتنی بر حرارت مانند تقطیر با آب جوش یا بخار آب جوش برای استخراج آن مناسب نیست. دو روش مناسب استخراج، استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی (SF-CO2) و روش صنعتی پرس سرد می باشد. در این پژوهش، همزمان از روش استخراج پرس سرد و روش استخراج با سیال فوق بحرانی (SFE) با استفاده از فلاودو پوست تازه میوه نارنج وارتیه آمارا استفاده شد. در روش پرس سرد، از قسمت فلاودو پوست تازه با پرس، عصاره گیری شد، بعد از چند سانتریفوژ مکرر روغن بدست آمد، با جدا سازی اسلاج (Sludge) و موم زدایی روغن خالص استحصال شد. برای جلوگیری از یخ زدن و مسدود شدن بخش فشار شکن در روش SFE، داخل محفظه استخراج گر به همراه فلاودو پوست نارنج تازه چرخ شده، پودر سولفات سدیم خشک بعنوان آبگیر ریخته شد. دراین تحقیق با استفاده از طرح آماری تاگوشی در 9 وضعیت (راند) اثر چهار عامل در سه سطح شامل؛ فشار (200،100 و 300 اتمسفر)، دما (45، 35 و 55 درجه سانتیگراد) زمان دینامیک استخراج (25، 15 و 35 دقیقه) و درصد حجمی اصلاحگر «متانول» (5، 0 و10%) بر میزان درصد حداکثر استخراج لیمونین بررسی شد. برای شناسایی مواد متشکله روغن استحصالی، از روش کروماتوگرافی گازی GC-MS و ستون HP-5 استفاده شد. نتایج آزمایش ها نشان دادند که در نمونه پرس سرد حدود 87% و در بهترین راند روش SFE (فشار 300 اتمسفر، دما 45oC، زمان دینامیک استخراج 15 دقیقه و میزان درصد اصلاحگر 10%) حدود 94% لیمونین شناسایی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرحیدری، سیدمحمد، امام جمعه، زهرا، و ابراهیم زاده موسوی، سیدمحمدعلی. (1385). استخراج و شناسایی روغنهای اساسی پوست تازه میوه نارنج .Citrus aurantium var. amara L با روش پرس سرد و استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی (SFE). علوم کشاورزی ایران، 37(4)، 619-625. SID. https://sid.ir/paper/8374/fa

    Vancouver: کپی

    میرحیدری سیدمحمد، امام جمعه زهرا، ابراهیم زاده موسوی سیدمحمدعلی. استخراج و شناسایی روغنهای اساسی پوست تازه میوه نارنج .Citrus aurantium var. amara L با روش پرس سرد و استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی (SFE). علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(4):619-625. Available from: https://sid.ir/paper/8374/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد میرحیدری، زهرا امام جمعه، و سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی، “استخراج و شناسایی روغنهای اساسی پوست تازه میوه نارنج .Citrus aurantium var. amara L با روش پرس سرد و استخراج با دی اکسید کربن فوق بحرانی (SFE)،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 4، pp. 619–625، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8374/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button