یکی از مناطق عمده کشت سیر در ایران، استان همدان است. این گیاه بهترین وضعیت رشدی را در مناطق دارای آب و هوای معتدل دارد. هدف این مطالعه شناسایی عوامل بیماری زای قارچی سیر در استان همدان بود. طی سال های 1387-1385 تعداد 693 نمونه مشکوک به بیماری از مناطق مختلف کشت و کار سیر در استان جمع آوری شد. نمونه های بیمار مشکوک به آلودگی قارچی روی محیط های کشت سیب زمینی- دکستروز-آگار، سیب زمینی-هویج-آگار، برگ میخک-آگار، عصاره شاهدانه-هویج، مالت-آگار، Czapeck Yeast, Benomyl Nistatin PCNB Rifampcin Agar Glyserol 25% Nitrat Agar, Agar کشت گردیدند و از آن ها 648 جدایه قارچی به دست آمد. با توجه به مشخصات ظاهری پرگنه، ویژگی های میکروسکوپی کنیدیوفور، کنیدیوم، سختینه و اندام های تولید مثل جنسی اقدام به شناسایی جدایه ها گردید. در بین جدایه ها گونه های Aspergillus niger, Penicillium allii, Fusarium oxysporum, F. proliferatum, F. solani, Embellista allii, Pythium graminicola, Rhizoctonia solani, Puccinia allii, Ulocladium allii, Botrytis allii, Cladosporium allii, Sclerotium cepivorum,, شناسایی گردیدند. جنس های Rhizoctonia, Ulocladium, Pythium, Botrytis, Cladosporium و گونه های اشاره شده از آن ها برای اولین بار از سیر در استان همدان گزارش می شوند. آزمون بیماری زایی در مورد انگل های اختیاری بر اساس اصول کخ انجام شد و بیماری زایی جدایه های مربوطه به اثبات رسید.