مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن مکمل ها به شیر، بر رشد و زنده مانی باکتری های آغازگر و پروبیوتیک ماست در طی دوره نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 202

چکیده

 در پژوهش پیش رو, اثر افزودن مکمل ها به شیر بر رشد و زنده مانی باکتری های ماست (استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاتوباسیلوس بولگاریکوس) و باکتری های پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتری ها) در طی تولید ماست و یک دوره نگهداری 33 روزه در یخچال بررسی شد. افزودن شیر خشک, تریپتون و ساکاروز به طور قابل توجهی زمان گرمخانه گذاری لازم برای رسیدن pH ماست به 4.5 را تحت تاثیر قرار داد. به علاوه افزایش اسیدیته قابل تیتراسیون ماست ها به مکمل های افزوده شده وابسته بود. در شیرهایی که به آن ها پودر آب پنیر, تریپتون و شیر خشک با پنج برابر کشت آغازگر افزوده شده بود, تعداد باکتری های زنده لاکتوباسیلوس بولگاریکوس به طور معنی داری (P<0.05) افزایش یافت. افزودن مکمل ها به شیر سبب افزایش تعداد باکتری های استرپتوکوکوس ترموفیلوس ماست پروبیوتیک تا آخر دوره نگهداری نشد. افزودن تریپتون و شیر خشک با پنج برابر کشت آغازگر, سبب تقویت رشد و زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شد, اما افزودن کنسانتره پروتئینی پودر آب پنیر, عصاره مخمر, ساکاروز و سیستئین, اثر منفی بر زنده مانی این باکتری در ماست پروبیوتیک گذاشت. و در نهایت استفاده از میزان زیاد کشت آغازگر سبب بهبود زنده مانی بیفیدوباکتری ها در طی دوره 33 روزه نگهداری شد. در مجموع, تریپتون و شیر خشک با پنج برابر کشت آغازگر, بهترین افزودنی ها برای بهبود رشد و زنده مانی باکتری های آغازگر و پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیفیدوباکتری ها) در ماست پروبیوتیک در خلال نگهداری برای پنج هفته تشخیص داده شدند. از یافته های این پژوهش می توان در تولید صنعتی ماست پروبیوتیک استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسکندری، محمدهادی، باروتکوب، عبدالامیر، روشن ضمیر، مهدی، بگلریان، رازمیک، قاسم خانی، ایمان، و شکرفروش، سیدشهرام. (1391). اثر افزودن مکمل ها به شیر, بر رشد و زنده مانی باکتری های آغازگر و پروبیوتیک ماست در طی دوره نگهداری در یخچال. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، 13(3 (مسلسل 40))، 195-202. SID. https://sid.ir/paper/85667/fa

    Vancouver: کپی

    اسکندری محمدهادی، باروتکوب عبدالامیر، روشن ضمیر مهدی، بگلریان رازمیک، قاسم خانی ایمان، شکرفروش سیدشهرام. اثر افزودن مکمل ها به شیر, بر رشد و زنده مانی باکتری های آغازگر و پروبیوتیک ماست در طی دوره نگهداری در یخچال. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)[Internet]. 1391؛13(3 (مسلسل 40)):195-202. Available from: https://sid.ir/paper/85667/fa

    IEEE: کپی

    محمدهادی اسکندری، عبدالامیر باروتکوب، مهدی روشن ضمیر، رازمیک بگلریان، ایمان قاسم خانی، و سیدشهرام شکرفروش، “اثر افزودن مکمل ها به شیر, بر رشد و زنده مانی باکتری های آغازگر و پروبیوتیک ماست در طی دوره نگهداری در یخچال،” مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، vol. 13، no. 3 (مسلسل 40)، pp. 195–202، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85667/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button