مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,238
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات جایگزینی مکمل های ضایعات ماهی فراوری شده بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون و کیفیت لاشه طیور گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 186 | صفحه پایان 194

چکیده

 این مطالعه بر روی 45 جوجه گوشتی در سن 4 هفتگی و به مدت یک دوره سه هفتگی با هدف بررسی اثر جایگزینی کامل پودر ماهی با ضایعات فراوری شده ماهی (شامل: سیلوی اسیدی ضایعات ماهی و پودر ضایعات Surimi) بر روی مقادیر خونی پروتئین, لیپید و وضعیت آنتی اکسیدانی در جوجه های گوشتی, انجام شد. اگر چه نتایج یک مطالعه اخیر نشان دهنده سرعت رشد و بازده غذایی طبیعی در اثر جایگزینی این مواد در جوجه های گوشتی بوده است, با این حال کیفیت لاشه طیور و همچنین تغییرات آنزیم های کبدی نیز در این مطالعه مدنظر قرار گرفت. در سن سه هفتگی, طیور مورد مطالعه به صورت تصادفی به سه گروه 15 قطعه ای شامل GI, GII و GIII تقسیم شدند. دو گروه مطالعه تغذیه ای شامل D2 و D3 با در نظر گرفتن جایگزینی کامل (100 درصد) ماهی بدون نمک خشک شده (منبع پروتئین حیوانی) در جیره پایانی گروه کنترل (D1) با سیلوی اسیدی ضایعات ماهی فراوری شده (D2) و پودر ضایعات (D3) Surimi صورت پذیرفت. تمامی جیره ها از نظر کالری و نیتروژن یکسان بودند. گروه های GI, GII و GIII به ترتیب با جیره های D1, D2 و D3 از 4 تا 7 هفتگی تغذیه شدند. نمونه های خون جهت بررسی مقادیر پروتئین, لیپیدها, آنزیم های کبدی, عوامل آنتی اکسیدان و املاح مورد سنجش قرار گرفت. نمونه گیری از لاشه نیز از محل سینه پرنده جهت ارزیابی کیفیت گوشت مورد استفاده قرار گرفت. پروتئین تام سرم, آلبومین و گلبولین در تمامی سه گروه یکسان بود و مقادیر آن ها با افزایش سن یک همبستگی مثبت را نشان داد. در تمامی گروه ها به جز مشاهده کاهش مقادیر -HDLکلسترول در پرندگان گروه GII, لیپیدتام, تری گلیسیرید, کلسترول تام و -VLDLکلسترول در پایان مطالعه یکسان بود. آنزیم های کبدی (ALT و AST) در تمامی گروه ها از سطح یکسانی برخوردار بود, اما با افزایش سن افزایش نشان داد. عوامل آنتی اکسیدان (SOD, کاتالاز, GSH و LPO) یک افزایش مقادیر را توام با افزایش سن پرنده نشان می داد ولی در میان تمامی گروه ها یکسان بود. مقادیر املاح معدنی اصلی (سدیم, پتاسیم, کلسیم و منیزیم) و آهن در تمامی گروه ها یکسان بود و در دامنه طبیعی قرار می گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که استفاده از ضایعات ماهی فراوری شده می تواند جهت جایگزینی کامل نیازهای پروتئینی با منشا حیوانی در تغذیه جوجه های گوشتی به کار رود, زیرا این جایگزینی سبب ایجاد نقصان در تامین نیازهای غذایی مدنظر نشده و ضمن تعدیل استرس و حفظ کیفیت لاشه, فاقد اثرات سمی نیز می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گیریجا دارسانا، موروکسان، و پانیکر سریکومار، کنوث. (1391). بررسی اثرات جایگزینی مکمل های ضایعات ماهی فراوری شده بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون و کیفیت لاشه طیور گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، 13(3 (مسلسل 40))، 186-194. SID. https://sid.ir/paper/85671/fa

    Vancouver: کپی

    گیریجا دارسانا موروکسان، پانیکر سریکومار کنوث. بررسی اثرات جایگزینی مکمل های ضایعات ماهی فراوری شده بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون و کیفیت لاشه طیور گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)[Internet]. 1391؛13(3 (مسلسل 40)):186-194. Available from: https://sid.ir/paper/85671/fa

    IEEE: کپی

    موروکسان گیریجا دارسانا، و کنوث پانیکر سریکومار، “بررسی اثرات جایگزینی مکمل های ضایعات ماهی فراوری شده بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون و کیفیت لاشه طیور گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، vol. 13، no. 3 (مسلسل 40)، pp. 186–194، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85671/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button