مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

987
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکننده هیستامین در ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) منجمد مورد استفاده در تولید کنسرو

صفحات

 صفحه شروع 678 | صفحه پایان 688

چکیده

 در این مطالعه, مجموعه ای از آزمایشات برای جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکننده هیستامین و آنالیز میزان هیستامین, جهت ارزیابی روش های صید و پس از صید انجام شد. ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) صید شده از آب های دریای عمان با روش های تورگوشگیر و تورگردان پیاله ای برای این منظور استفاده شد. جداسازی سویه های باکتری ها و تعیین میزان هیستامین, با استفاده از عضلات اطراف آبشش ها انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که میانگین شمارش کلی باکتری ها (TPC) و شمارش سرمادوست ها به ترتیب 7.2´106 و CFU/g 2.9´106 بود. باکتری های تولیدکننده هیستامین به نسبت پایینی در مقایسه با کل باکتری ها شمارش شدند. باکتری های متنوعی به عنوان باکتری های تولیدکننده هیستامین شناسایی شدند. از میان آنها, گونه های پروتئوس با بیشترین فراوانی (24.5%) و پس از آن کلستریدیوم پرفرینجنس (22.5%), گونه های کلبسیلا (15.0%), گونه های انتروباکتر (11.5%) و سایر باکتری ها (26.5%) در تولید هیستامین نقش داشتند. میزان هیستامین در نمونه های مورد آزمون متفاوت بود و 35.6, 22.2 و 42.2 درصد نمونه ها به ترتیب حاوی مقادیر > ppm 20,20-50 ppm  و > 50 ppm هیستامین بودند, بنابراین مخاطرات سلامتی در خصوص روش های صید و پس از صید موجود در مورد تون ماهی هوور مسقطی وجود دارد و روش های پیشگیری مناسب جهت جلوگیری از تولید هیستامین پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوهدار، ولی اله، رضویلر، ودود، مطلبی، عباسعلی، موسی خانی، فرهاد، و ولی نسب، تورج. (1390). جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکننده هیستامین در ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) منجمد مورد استفاده در تولید کنسرو. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، 10(4)، 678-688. SID. https://sid.ir/paper/85972/fa

    Vancouver: کپی

    کوهدار ولی اله، رضویلر ودود، مطلبی عباسعلی، موسی خانی فرهاد، ولی نسب تورج. جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکننده هیستامین در ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) منجمد مورد استفاده در تولید کنسرو. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)[Internet]. 1390؛10(4):678-688. Available from: https://sid.ir/paper/85972/fa

    IEEE: کپی

    ولی اله کوهدار، ودود رضویلر، عباسعلی مطلبی، فرهاد موسی خانی، و تورج ولی نسب، “جداسازی و شناسایی باکتری های تولیدکننده هیستامین در ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) منجمد مورد استفاده در تولید کنسرو،” مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، vol. 10، no. 4، pp. 678–688، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا