Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

882
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قندهای مختلف بر تولید گیاهان هاپلوئید توده های بومی پیاز در محیط درون شیشه ای (.Allium cepa L)

صفحات

 صفحه شروع 459 | صفحه پایان 465

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر انواع قند )ساکارز, گلوکز و فروکتوز( بر القای هاپلوئیدی نه توده پیاز ایرانی از طریق کشت گل کامل درون شیشه ای انجام گرفت و صفاتی مانند رویان زایی, باززایی گیاه, بقای گیاه, شیشه ای شدن گل ها و زمان لازم جهت ظهور رویان ارزیابی شدند. در این آزمایش از مجموع 4758 گل کشت شده در محیط کشت های مختلف, 64 رویان ) 1.34درصد( تولید شد. بیشترین و کمترین درصد رویان زایی به ترتیب در محیط کشت دارای گلوکز و فروکتوز به دست آمد. توده اقلید فارس با میانگین 2.32 درصد رویان زایی و توده طارم زنجان با میانگین 0.02 درصد رویان زایی به ترتیب بیشترین و کمترین واکنش به ماده زایی در محیط درون شیشه ای نشان دادند. بیشترین رویان زایی مربوط به توده سفید نیشابور در محیط کشت دارای گلوکز با میانگین 5.06 درصد و توده اقلید فارس در محیط کشت دارای ساکارز با میانگین 4.51 درصد بود. بیشترین و کمترین درصد باززایی به ترتیب مربوط به توده اقلید فارس و طارم زنجان بود ( 2.19و 0.19 درصد(. توده اقلید فارس دارای بیشترین درصد بقا ) 63.89درصد( و توده سفید قم دارای کمترین درصد بقا ) 13.89درصد( بود. بنابراین قند گلوکز همانند ساکارز می تواند به عنوان منبع هیدرات کربن مورد استفاده قرار گیرد و مصرف قند فروکتوز رویان زایی را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسن دخت، محمدرضا، و پیوست، غلامعلی. (1386). اثر قندهای مختلف بر تولید گیاهان هاپلوئید توده های بومی پیاز در محیط درون شیشه ای (.Allium cepa L). علوم کشاورزی ایران، 38(3)، 459-465. SID. https://sid.ir/paper/8662/fa

    Vancouver: کپی

    حسن دخت محمدرضا، پیوست غلامعلی. اثر قندهای مختلف بر تولید گیاهان هاپلوئید توده های بومی پیاز در محیط درون شیشه ای (.Allium cepa L). علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(3):459-465. Available from: https://sid.ir/paper/8662/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا حسن دخت، و غلامعلی پیوست، “اثر قندهای مختلف بر تولید گیاهان هاپلوئید توده های بومی پیاز در محیط درون شیشه ای (.Allium cepa L)،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 3، pp. 459–465، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا