تاثیر جایگزینی نسبی نمک کلرید سدیم با کلرید پتاسیم بر روی لیپولیز پنیر سفید ایرانی در طی دوره رسیدن آن به وسیله ارزش درجه اسیدی و گاز کروماتوگرافی (GC) در چهار تیمار شامل مخلوط هایی با نسبت متفاوت از نمک کلرید سدیم و کلرید پتاسیم که به روش نمک زنی خشک به منظور تولید پنیر رژیمی کم نمک با نسبت های تیمار A، KCl 1.50 درصد + NaCl 1.50 درصد؛ تیمار B، KCl 2.00 درصد + NaCl 1.00 درصد؛ تیمار C، KCl 2.25 درصد + NaCl 0.75 درصد و تیمار D )تیمار شاهد(، NaCl 3.00 درصد ساخته شده بودند، بررسی شد. نتایج ارزش درجه اسیدی نشان داد که تمامی تیمارها به استثنای روز اول، بعد از دوره های رسیدگی ( 30،15، 40 و50 ( اختلاف معنی داری (P<0.05) دارند. با این حال؛ تیمارهای D پایین ترین میزان ارزش درجه اسیدی و تیمارهای A نزدیک ترین درجه اسیدی را به تیمار شاهد داشتند. علاوه بر این نتایج GC نشان داد بعد از دوره های رسیدگی یکسان (10و 25، 40، 55 و 70 روز( بین ترکیب اسیدهای چرب آزاد به غیر از C18:0 اختلاف معنی داری (P>0.05) وجود نداشت. همچنین اختلاف معنی داری (P>0.05) بین اسیدهای چرب فرار در تیمارها بعد از دوره های رسیدگی یکسان وجود نداشت.